Soilwork Nosturissa 8.2.

Ruotsalainen Soilwork veti varsin onnistuneen setin Nosturissa viime sunnuntaina. Lämmittelijänä toiminut niinikään ruotsalainen The Forsaken soitti tyydyttävästi, mutta ei saanut liikkeelle illan pääesiintyjää odottanutta yleisöä. Laulaja Bjorn Stridin johtama Soilwork ilmestyi lavalle jo hieman yhdeksän jälkeen. Ensimmäisten kappaleiden aikana Stridillä oli ongelmia mikrofoninsa kanssa, mutta kun niistä päästiin, menossa ei ollut valittamista. Orkesterista lähti ääntä hevibändille tyypilliseen tapaan liikaakin. Yleisö oli mukana täysillä, mistä laulaja muistikin useaan otteeseen kiitellä. Hieman yli tunnin mittainen setti sisälsi sekä uutta että vanhaa materiaalia.

Varsin tiuhaan tahtiin levyjä julkaissut bändi on kehittänyt soundiaan suoraviivaisesta hevistä soinnikkaampaan suuntaan. Jäinkin kaipaamaan vokalistin komeita lauluosuuksia uudemmissa kappaleissa. Nyt Strid tyytyi lähinnä huutamaan, mikä oli pitemmän päälle hieman puuduttavaa. Lauluharmonioita taidettiin tosin täydentää taustanauhan avulla. Olisin myös toivonut, että koskettimille olisi annettu enemmän tilaa kitaroitten jyrätessä. Vahvat kitarat ja rummut ovat toki tärkeä osa bändin soundia. Levyllä biisit on saatu kuulostamaan tasapainoiselta, miksei sama onnistuisi myös livenä?

Valitus sikseen. Tosiasia kuitenkin on, että Soilwork heitti hyvän keikan, johon oltiin varmasti tyytyväisiä niin lavalla kuin yleisönkin puolella. Bändin rumpalina toimi tällä kertaa Dirk Verbeuren. Nähtäväksi jää, kuka on patteriston takana kun bändi palaa Suomeen heinäkuussa järjestettvvälle Tuska-festarille.