Therapy? ja muita arvioita

Irlannin vihaiset miehet, Therapy?, pullautti uuden levynsä ulos kaiken hiljaisuuden vallitessa. Se laittoi vanhan miehenkin kipittämään jälkijunassa kauppaan. Seuraa pikatuomio:

On nimittäin aika tyrmäkkää menoa. Therapy? on peruuttanut takaisin siihen ruutuun mistä lähti liikkeelle ja uutukainen, Never apologise never explain kuulostaa aivan yhtyeen alkupään tavaralta, Nurselta ja sellaiselta, paitsi että vielä paremmalta. Energiaa on vaikka lampaat söisivät, kappaleet sopivan yksinkertaisia meille hitaammillekin ja säröä on pinnassa niin että levyllä voisi ajaa parran. Likaista, vihaista ja rumaa – siis kivaa.

Irkut tekevät myös sen, mitä moni muukin tuntuu tänä päivänä tekevän – kritisoivan valtiota aavan meren tuolla puolen kappaleessa Rock you monkeys. Voi tosin olla, että Andy Cairns vain päästelee ulos vanhoja kaunoja. Eivät taida loppua kesken.

Muita viimeaikaisia hankintoja ovat, ainakin mainintojensa puolesta uutta suomalaista kansanmusiikkia edustavan Rammsteinin Reise, Reise, joka solahti allekirjoittaneen militantilla marssimusiikkilistalla ensimmäiseksi. Musiikillisesti monipuolisin ja vaihtelevin levy Saksanmaan herroilta, ja minulta saa pisteitä halvalla, kuten Amerikalla ja Moskaulla. Olen sillä tavalla helppo.

Maj Karman uutukainen onkin sitten jo vaikeampi pala; vaikka muutama kappale (Pohjola, Sodankylä) jäävät soimaan päähän, vaivaa levyä jotenkin samanlainen suoruus kuin edellistäkin. Ihan kuin jotain olennaista puuttuisi, ei vain osaa tarkemmin sanoa, mitä. Mitä ikinä se onkin, toivottavasti palaa ajan kuluessa, koska edellisellä levyllä ei palannut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s