The Dandy Warhols ja työ

Muutamien viikkojen testien avulla voi täysin varmaksi sanoa, että ympyrä on sulkeutunut. Bluesin juuret olivat puuvillapelloilla, joissa Pohjois-Amerikan orjat lauloivat aikansa kuluksi työlauluja. Myöhemmin työlauluista kehittyi blues, joka taasen toimi pohjana rock-musiikille, joka aluksi jäi marginaaliin.

Marginaalista rock iski valtavirtaan ja kuten kaikelle valtavirtaan nousevalle käy, rockille tuli undergroundimpia vaihtoehtoja, joita alettiin nimittää alternative rockiksi. Alternative rock käsittää kaiken, mikä on hieman vinksahtanut jollain tavalla. Aikaa kului ja alternative rockista tuli paradoksaalisesti mainstreamia 90-luvun alkupuolella Nirvanan, Jane’s Addictioninin, Radioheadin ja Smashing Pumpkinsin johdolla.

Mainstreamiin päästyään altrock alkoi muuttua yhä salonkikelpoisemmaksi ja jossain vaiheessa allekirjoittanut toimistoihminen huomasi, että myyntiluvuiltaan pieni, mutta rokjournalistimaineeltaan suuri alternativebändi The Dandy Warhols on parasta työmusiikkia ikinä.

Ympyrä on sulkeutunut. Puuvillapelloilta orjien laulu on kiertänyt markkinointihörhön (allekirjoittaneen) läppärin Winamppiin. Puuvilla on muuttunut Powerpointeiksi ja ”I woke up this morning” on muuttunut muotoon ”Religiously I’m speaking on the science ’cause / We’ve gotta live on science alone /I tell you what mathematically I’m having it / I want to live on science alone”.

Työolotkin ovat parantuneet (tosin spora kolistaa ikkunan takana ja taloyhtiö ei ole laittanut -10°C pakkasellakaan vielä pattereita päälle), mutta silti, työlauluja nuo ovat. Täytyy oikein pinnistellä, ettei huuda ”whoo-hoo” Bohemian Like Youn ”whoo-hoo”-kohdassa.

Te, jotka töissä kuuntelette musiikkia, pistäkää The Dandy Warholsin koko tuotanto tilaukseen. Heti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s