A’yo Big Mac, beeeootchhh!

McDonalds on esittänyt julkisen tarjouksen product placementista räppäreille. Jos Big Macin mainitseva biisi soi radiossa, artisti saa $1-$5 per soittokerta.

Jos olisin sinisilmäisempi, niin olisin yllättynyt. Mainstream-räppäreille on maksettu pitemmän aikaa product placementista (”tuotesijoittelusta” on se suomenkielinen termi, jota kukaan ei käytä) ennenkin. Kommenttiosastolla kohta nähdään monia esimerkkejä.

Veikkaan silti, että Notkea Rotta ei saanut käteistä Dolce & Gabbana ja Gucci -maininnoistaan.

Kyllä tätä tehdään metallinkin puolella. Ei liene hankala arvata linkissä mainitun bändin vaatesponsoria kyseisenä aikana.

Olen harmistunut, että saksalaiset autosponssit eivät kerenneet aina yhtä kapitalismimyönteisen Radioheadin kelkkaan.

Markkinointihörhönä sanoisin, että tämä kuuluu bling-bling -osaston räppiin elimellisesti. Rok taasen ei toimi tällä tavalla. Soitinsponssit kuuluvat asiaan, mutta hankala kuvitella Provinssiin varmistunutta The Mars Voltaa laulamassa Finlandiasta tai Absolutista.

Kommenttiosastolle voi heittää myös oman Big Mac -räppinsä.

6 vastausta artikkeliin “A’yo Big Mac, beeeootchhh!

 1. Lisää metallin puolelta, http://www.vans.com/slayer/ Slayer Vans joita ollaan ilmeisesti uudelleenjulkistamassa.

  Mutta onhan tuo aikalailla noloa, siis tämä bling-bling pelleily. Ei noita ukkoja oikeastaan voi ottaa tosissaan, business ajaa niin kovaa kaiken muun ohi.

  Tykkää

 2. Lisää metallin puolelta, http://www.vans.com/slayer/ Slayer Vans joita ollaan ilmeisesti uudelleenjulkistamassa.Mutta onhan tuo aikalailla noloa, siis tämä bling-bling pelleily. Ei noita ukkoja oikeastaan voi ottaa tosissaan, business ajaa niin kovaa kaiken muun ohi.

  Tykkää

 3. tuosta kornin adidaksesta hiukan eri mieltä – vaikka kyseinen yhtye kirjaakin levynkansissa vaate ym sponsorit, niin adidas ei liene mukana.
  Niin ja se a.d.i.d.a.s. – all day i dream about sex.

  Tykkää

 4. Jonathan on (oli?) tunnetusti suuri Adidas friikki ja miehellä oli tuo sponssi lafkan kanssa ainakin jonkin aikaa. Se koska sponssisopimus on tehty ja millä meriiteillä, on eri asia. Jossain vaiheessa tiedän miehen tilailleen uniikkikappaleita Addun tuotteista, mutten tiedä mistä ne olivat peräisin.

  Tykkää

 5. tuosta kornin adidaksesta hiukan eri mieltä – vaikka kyseinen yhtye kirjaakin levynkansissa vaate ym sponsorit, niin adidas ei liene mukana. Niin ja se a.d.i.d.a.s. – all day i dream about sex.

  Tykkää

 6. Jonathan on (oli?) tunnetusti suuri Adidas friikki ja miehellä oli tuo sponssi lafkan kanssa ainakin jonkin aikaa. Se koska sponssisopimus on tehty ja millä meriiteillä, on eri asia. Jossain vaiheessa tiedän miehen tilailleen uniikkikappaleita Addun tuotteista, mutten tiedä mistä ne olivat peräisin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s