YUP: Keppijumppaa

Tietää, että YUP on omintakeinen, kun levyn nimi ”Keppijumppaa” ei tuonut ensimmäiseksi keppijumppaa mieleen. Nyrjähtänyt YUP:n huumori varmisti, että mielleyhtymäni oli oikea.

Uusi analogisempaan ilmaisuun palannut YUP on myös moni-ilmeisempi vaikutteissaan. Laiskanlinna lainaa Lähi-idän ja Marokon sävelkuluista, Tehdas kierrättää taistolaislaulujen äänimaailmaa, Intiaanit ymmärtävät taasen flirttailee intiaanirumpujen kanssa.

Myös oma menneisyys vaanii kappaleissa. Kuolemanlinja on kuin toinen Luotijuna, avauskappale Nerossa on enemmän kuin vähän yhteistä Iloisen kuninkaan aikatauluun, polveileva Tehdas voisi sekä sävellyksellisesti että teemallisesti olla osa Toppatakit ja Toledon terästä -kokonaisuutta.

Onpa tämä silti taattua YUP-laatua jälleen kerran. Velmuileva ja vinksahteleva YUP on etualalla ja radiohitti-YUP on jäänyt levyltä kokonaan.

Bändin kysymyspalstalla valiteltiin levyn lyhyyttä. 40 minuuttia ei liene kaikille tarpeeksi.

Levyn huippukohta on aivan selkeästi Intiaanit ymmärtävät, joka on bändin tuotannon kaikkien aikojen kärkipäätä.

YUP ei ole lyönyt yhtäkään hutia (vaikka minusta Outo Elämä jäi näpyksi), eikä sitä tälläkään kertaa tullut. Ei kunnaria kajautettu, mutta kyllä takakentällä pitää olla tarkkana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s