Ilosaari, sunnuntai: Anthrax

Nuoruusvuosien suosikki Anthrax oli palannut legendaarisimpaan kokoonpanoonsa. Paluu tehtiin myös materiaalin puolella. Keikalla ei taidettu kuulla mitään Belladonnan kauden ulkopuolelta. Lieniköhän Got The Time Persistence of Timelta uusin veto?

Muutamissa taannoisissa arvioissa olen ottanut esille kulta-ajan. Anthraxin kulta-aika oli selkeästi 80-luvulla ja viimeinen loistava studiolevy oli Persistence of Time, vaikka ihan mukavaa materiaalia myöhemminkin on tehty. Tällä kiertueella ja uusimmalla Greater of Two Evils -studioantologialla on tehty selkeä nyökkäys. Kulta-aika on ohi, mutta voiko siihen palata?

Tämän keikan perusteella kyllä. Pikkuisen satoi, yleisö hytisi, mutta viihtyi (erikoismaininnan arvoinen meininki oli myös sillä, joka oli ihonohuessa litimärässä valkoisessa mekossa ja piti kuin hullu puurosta).

Aina kasvu ja eteenpäin meneminen ei ole hyvästä.

20 vastausta artikkeliin “Ilosaari, sunnuntai: Anthrax

 1. Keikka oli yksi elämäni parhaista!

  Mikä oli muuten settilista? Muistelisin, että jotain tämmöistä:

  Eka. Among The Living
  Toka. Got The Time
  Viimeinen biisi. Indians

  Siinä välissä jossain järjestyksessä: A.I.R., Metal Thrashing Mad, I Am The Law, N.F.L., Medusa, Caught In A Mosh, Antisocial

  Tykkää

 2. Keikka oli yksi elämäni parhaista! Mikä oli muuten settilista? Muistelisin, että jotain tämmöistä:Eka. Among The LivingToka. Got The TimeViimeinen biisi. IndiansSiinä välissä jossain järjestyksessä: A.I.R., Metal Thrashing Mad, I Am The Law, N.F.L., Medusa, Caught In A Mosh, Antisocial

  Tykkää

 3. Hiphei, aika helpolla irtosi ilmaislippu Ilosaareen.. Meinaan tämä taisi olla kattavin raportti juhlilta…

  Tykkää

 4. Hiphei, aika helpolla irtosi ilmaislippu Ilosaareen.. Meinaan tämä taisi olla kattavin raportti juhlilta…

  Tykkää

 5. Hetken mietin, että missä oli julkistettu, minkä verran lipusta olin maksanut, mutta Ilosaaren sivuillahan se taisi sivulauseessa käydä ilmi. (Siinä kohdassa kävi ilmi, jossa kerroin, ettei tämäntyyppisestä bloggaamisesta mitään rahallista hyötyä itselleen saa, kirjoittamisen ilosta tätä tehdään.)

  Niin, siis helpolla todellakin tuli. Ei tarvinnut kuin kolme vuotta kirjoittaa, parisensataa A4-arkkia valmista tekstiä luultavasti – ja sitten kun rykäisi vain keskimääräisen Hesarin/Aamulehden/Iltalehden/IS:n festariarvion verran tekstiä yhteensä tänne – ehdottomasti nopeimpana mediana kommentoimaan keikkoja, niin siinä oli.

  Mediakeitaalla koneen ääressä taisin yhteensä puolisentoista tuntia viettää. Se kun oli pahalainen suljettu sunnuntaina aikaisin (ja lauantai-iltana myös), niin ei livenä päässyt ihan kaikkea kertomaan.

  Kyllähän moisesta katkeroitua kannattaa.

  Ilmeisesti sitten ilmaiselta, mainoksettomalta Roklinnulta odotetaan enemmän kuin palkkaa saavilta toimittajilta maksullisissa julkaisuissa.

  Kyllä sieltä vielä olen ajatellut CMX:n keikasta kirjoittaa, mutta en keikka-arviota, vaan jotain aivan muuta.

  Tykkää

 6. Hetken mietin, että missä oli julkistettu, minkä verran lipusta olin maksanut, mutta Ilosaaren sivuillahan se taisi sivulauseessa käydä ilmi. (Siinä kohdassa kävi ilmi, jossa kerroin, ettei tämäntyyppisestä bloggaamisesta mitään rahallista hyötyä itselleen saa, kirjoittamisen ilosta tätä tehdään.)Niin, siis helpolla todellakin tuli. Ei tarvinnut kuin kolme vuotta kirjoittaa, parisensataa A4-arkkia valmista tekstiä luultavasti – ja sitten kun rykäisi vain keskimääräisen Hesarin/Aamulehden/Iltalehden/IS:n festariarvion verran tekstiä yhteensä tänne – ehdottomasti nopeimpana mediana kommentoimaan keikkoja, niin siinä oli. Mediakeitaalla koneen ääressä taisin yhteensä puolisentoista tuntia viettää. Se kun oli pahalainen suljettu sunnuntaina aikaisin (ja lauantai-iltana myös), niin ei livenä päässyt ihan kaikkea kertomaan.Kyllähän moisesta katkeroitua kannattaa.Ilmeisesti sitten ilmaiselta, mainoksettomalta Roklinnulta odotetaan enemmän kuin palkkaa saavilta toimittajilta maksullisissa julkaisuissa.Kyllä sieltä vielä olen ajatellut CMX:n keikasta kirjoittaa, mutta en keikka-arviota, vaan jotain aivan muuta.

  Tykkää

 7. Noh noh, jos ammattilaiset hoitavat hommansa puolivillaisesti, ei se tarkoita sitä, että heistä saa ottaa mallia. Itse olisin ainakin odottanut hieman terävämpää ja kattavampaa raportointia.

  Tykkää

 8. Noh noh, jos ammattilaiset hoitavat hommansa puolivillaisesti, ei se tarkoita sitä, että heistä saa ottaa mallia. Itse olisin ainakin odottanut hieman terävämpää ja kattavampaa raportointia.

  Tykkää

 9. En sanoisi, että palkkatoimittajat hommiaan puolivillaisesti hoitavat. Pointtini oli se, että ei sitä mittavia tekstejä ihan kaikki mediat kirjoita. Rumballa ja Rockmusicalla on tapana kirjoittaa pitkiä artikkeleita, ja se heille sopiikin.

  Voi sitä festariraporttia lähestyä eri tavallakin, kuten Roklinnussa on tapana. En edes haluaisi kilpailla perinteisten rockjulkaisuiden kanssa. Roklinnulla on erilainen muotti ja se on se, mikä roklinnusta tekee roklinnun. Ei pienen nettijulkaisun kannata ryhtyä Soundiksi Soundin paikalle tai Rumbaksi Rumban paikalle.

  Jos aiempia keikka-arvosteluita tai levyarvosteluita katsoo, niin aika harvat ovat suoranaisia perinteisen formaatin keikka-arvosteluita, vaan pikemminkin ilmiöiden kommentointia. Esimerkkinä tuolla vaikkapa mietintä Tervomaan keikasta – eihän siinä keikkaa kommentoida, vaan sitä ilmiötä, mikä siellä oli näkyvissä.

  Foo Fightersin levyarvostelukaan tuskin on perinteisimmän formaatin mukaan tehty – jos mikään muukaan täällä. Eihän niitä tähtiäkään ole noissa levyarvioissa, ja se on tietoinen ratkaisu.

  Tässä blogimuodossa viehättää juuri se, että formaatti on vapaampi kuin lehtimuodossa – voi repiä kuinka pitkää tai kuinka lyhyttä vaan, kuinka usein tai kuinka harvoin vain.

  Tykkää

 10. En sanoisi, että palkkatoimittajat hommiaan puolivillaisesti hoitavat. Pointtini oli se, että ei sitä mittavia tekstejä ihan kaikki mediat kirjoita. Rumballa ja Rockmusicalla on tapana kirjoittaa pitkiä artikkeleita, ja se heille sopiikin.Voi sitä festariraporttia lähestyä eri tavallakin, kuten Roklinnussa on tapana. En edes haluaisi kilpailla perinteisten rockjulkaisuiden kanssa. Roklinnulla on erilainen muotti ja se on se, mikä roklinnusta tekee roklinnun. Ei pienen nettijulkaisun kannata ryhtyä Soundiksi Soundin paikalle tai Rumbaksi Rumban paikalle.Jos aiempia keikka-arvosteluita tai levyarvosteluita katsoo, niin aika harvat ovat suoranaisia perinteisen formaatin keikka-arvosteluita, vaan pikemminkin ilmiöiden kommentointia. Esimerkkinä tuolla vaikkapa mietintä Tervomaan keikasta – eihän siinä keikkaa kommentoida, vaan sitä ilmiötä, mikä siellä oli näkyvissä. Foo Fightersin levyarvostelukaan tuskin on perinteisimmän formaatin mukaan tehty – jos mikään muukaan täällä. Eihän niitä tähtiäkään ole noissa levyarvioissa, ja se on tietoinen ratkaisu.Tässä blogimuodossa viehättää juuri se, että formaatti on vapaampi kuin lehtimuodossa – voi repiä kuinka pitkää tai kuinka lyhyttä vaan, kuinka usein tai kuinka harvoin vain.

  Tykkää

 11. Noin festarijärjestäjän (verkkovastaava/Ilosaarirock) puolella toimivana voisi sanoa, että maakunnassa järjestettävä festivaali tarvitsee medioita ja minun mielestäni myös näitä uusia. Kattava festivaaliraportointi vaan on niitä kommunikoinnin yksisarvisia, joita ei oikein ole olemassakaan. Me yritämme Rokkiviikon aikana kertoa noin 35 hengen voimin festivaalin tapahtumista Ilosaarirockin verkkosivujen Festarielämää-osiossa ja pintaa hädin tuskin raapaistaan. Onhan meillä siellä sivuilla yksi ihan erillinen blogi backstagen tapahtumista ja itse asiassa koko raportointi on eräänlainen blogi, vaikka sitä ei aikoinaan vuonna 1998 tiedettykään, kun aloitimme raportoinnin paikan päältä.

  Kyllä Roklintu täytti festivaalin odotukset sekä blogillisesti että mitä ilmeisimmin myös viihtymällä itse festivaalielämän omanlaisessa todelisuudessa 🙂

  Tuota Mediakeitaan aukioloa pitää varmaan tulevina vuosina pidentää, koska näitä online-medioita varmaan tulee vaan lisää koko ajan.

  Joka tapauksessa Ilosaarirock haluaa olla esillä medioissa, jotka jollakin tasolla koetaan omiksi. Tällaisia ovat juuri erilaiset vaihtoehtomediat, kuten Roklintu.

  Tykkää

 12. Noin festarijärjestäjän (verkkovastaava/Ilosaarirock) puolella toimivana voisi sanoa, että maakunnassa järjestettävä festivaali tarvitsee medioita ja minun mielestäni myös näitä uusia. Kattava festivaaliraportointi vaan on niitä kommunikoinnin yksisarvisia, joita ei oikein ole olemassakaan. Me yritämme Rokkiviikon aikana kertoa noin 35 hengen voimin festivaalin tapahtumista Ilosaarirockin verkkosivujen Festarielämää-osiossa ja pintaa hädin tuskin raapaistaan. Onhan meillä siellä sivuilla yksi ihan erillinen blogi backstagen tapahtumista ja itse asiassa koko raportointi on eräänlainen blogi, vaikka sitä ei aikoinaan vuonna 1998 tiedettykään, kun aloitimme raportoinnin paikan päältä.Kyllä Roklintu täytti festivaalin odotukset sekä blogillisesti että mitä ilmeisimmin myös viihtymällä itse festivaalielämän omanlaisessa todelisuudessa :)Tuota Mediakeitaan aukioloa pitää varmaan tulevina vuosina pidentää, koska näitä online-medioita varmaan tulee vaan lisää koko ajan.Joka tapauksessa Ilosaarirock haluaa olla esillä medioissa, jotka jollakin tasolla koetaan omiksi. Tällaisia ovat juuri erilaiset vaihtoehtomediat, kuten Roklintu.

  Tykkää

 13. Yllä Roklintua nimitetään vaihtoehtomediaksi – ja juuri sitä Roklinnun pitääkin olla.

  Ellei ole ison julkaisun resursseja (=käytännössä Roklintu on helsinkiläisissä toimistoissa kunniallisia päivätöitä tekeviä ihmisiä, budjetti sen verran kuin minä taskustani tähän laitan), vaihtoehtoisuus on ainoa oikea tie. On löydettävä mielenkiintoinen lähestymiskulma verrattuna perinteiseen rokjournalismiin.

  Roklinnun kulma painottaa henkilökohtaisuutta ja ripeää reagointia – vaikka välillä keikka- ja levyarviot jäävät roikkumaan. Ei kattavuutta tai säännöllisyyttä niinkään. Bloggaus on journalismin punk.

  Yhtä lailla niin kauan kuin Ilosaarella ei ole esim. Provinssin jättimäistä artistibudjettia, on löydettävä kiinnostavia artisteja, jotka ovat valtavirrasta sivuun. Metallicaa, Red Hot Chili Peppersiä, Rollareita ja U2:ta tuskin Ilosaaressa nähdään. Niille on oma paikkansa.

  Ilosaari myydään loppuun joka vuosi, koska Ilosaari täyttää paikkansa juuri oikealla tavalla.

  Tykkää

 14. Yllä Roklintua nimitetään vaihtoehtomediaksi – ja juuri sitä Roklinnun pitääkin olla.Ellei ole ison julkaisun resursseja (=käytännössä Roklintu on helsinkiläisissä toimistoissa kunniallisia päivätöitä tekeviä ihmisiä, budjetti sen verran kuin minä taskustani tähän laitan), vaihtoehtoisuus on ainoa oikea tie. On löydettävä mielenkiintoinen lähestymiskulma verrattuna perinteiseen rokjournalismiin.Roklinnun kulma painottaa henkilökohtaisuutta ja ripeää reagointia – vaikka välillä keikka- ja levyarviot jäävät roikkumaan. Ei kattavuutta tai säännöllisyyttä niinkään. Bloggaus on journalismin punk.Yhtä lailla niin kauan kuin Ilosaarella ei ole esim. Provinssin jättimäistä artistibudjettia, on löydettävä kiinnostavia artisteja, jotka ovat valtavirrasta sivuun. Metallicaa, Red Hot Chili Peppersiä, Rollareita ja U2:ta tuskin Ilosaaressa nähdään. Niille on oma paikkansa.Ilosaari myydään loppuun joka vuosi, koska Ilosaari täyttää paikkansa juuri oikealla tavalla.

  Tykkää

 15. Hiphei. Tarkoitus ei todellakaan ollut hyökätä mitenkään agressiivisesti Roklintua kohtaan. Tarkoituksena oli vain sanoa, että Ilosaariraportointi oli hyvinkin suppeaa (ja ei niin terävää, nokkelaa tai hauskaa) verrattuna Roklinnun yleiseen tasoon.

  Jos noita roklinnun kirjoituksia nytkin katsoo, niin jonkinlaisia hutaisujahan ne ovat. Ymmärtää kyllä, kukapa jaksaisi festivaaleilla ruveta mitään kovinkaan syvää analyysiä tai edes pientä tekonokkeluutta harrastamaan.

  Tämä ei siis ole mitään pahaa narinaa tai kitinää. Hieman pettynyt vain olin tähän ilosaaritarjontaan.

  "Viikonlopun aikana on odotettavissa lähes suoraa raportointia Ilosaarirockista. Pysykää taajuudella."

  Oliko se sitten raportointia? Jokaisen kirjoituksen olisi voinut heittää ilman, että olisi ollut edes paikanpäällä. Ok, nyt tiedämme että eläkeläiset pisti urut paskaksi, ilosaaressa oli liian kuuma ja Anthrax soitti vanhaa materiaalia.

  Ilosaarirokin väki varmasti pitää, onhan festien nimi otsikoissa useaan otteeseen tällaisen blogiraportoinnin myötä, mutta lukijalle tämä oli lähinnä yhtä tyhjän kanssa.

  Tykkää

 16. Hiphei. Tarkoitus ei todellakaan ollut hyökätä mitenkään agressiivisesti Roklintua kohtaan. Tarkoituksena oli vain sanoa, että Ilosaariraportointi oli hyvinkin suppeaa (ja ei niin terävää, nokkelaa tai hauskaa) verrattuna Roklinnun yleiseen tasoon.Jos noita roklinnun kirjoituksia nytkin katsoo, niin jonkinlaisia hutaisujahan ne ovat. Ymmärtää kyllä, kukapa jaksaisi festivaaleilla ruveta mitään kovinkaan syvää analyysiä tai edes pientä tekonokkeluutta harrastamaan.Tämä ei siis ole mitään pahaa narinaa tai kitinää. Hieman pettynyt vain olin tähän ilosaaritarjontaan. "Viikonlopun aikana on odotettavissa lähes suoraa raportointia Ilosaarirockista. Pysykää taajuudella."Oliko se sitten raportointia? Jokaisen kirjoituksen olisi voinut heittää ilman, että olisi ollut edes paikanpäällä. Ok, nyt tiedämme että eläkeläiset pisti urut paskaksi, ilosaaressa oli liian kuuma ja Anthrax soitti vanhaa materiaalia.Ilosaarirokin väki varmasti pitää, onhan festien nimi otsikoissa useaan otteeseen tällaisen blogiraportoinnin myötä, mutta lukijalle tämä oli lähinnä yhtä tyhjän kanssa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s