Bolt Thrower @ Nosturi, 18.4.2006

Olipahan kokemus, varsinkin kun ottaa huomioon että yhtyettä mentiin katsomaan vain siksi että se parinkymmenen vuoden jälkeen vihdoinkin pääsi suomeen. En usko että olen kuunnellut kappalettakaan ko. yhtyettä sitten vuoden 95, mutta keikka kolisi silti samaan tapaan kuin aikoinaan yhtyeen levyt kolisivat kotioloissa.

Bolt Thrower on siis vanhan koulun death metal yhtye englannista, joka on saanut aikaan toistakymmentä levyä ja kourallisen muuta tuotantoa. Bändi ei jostain syystä aikaisemmin ole päässyt ruotsia lähemmäs suomen keikka-areenoita, joten vanhan koulukunnan metallisteille kyseessä oli ihan oikeasti tärkeä tapahtuma. Lippujakin keikalle oli mennyt kiitettävästi, reilut 600 etukäteen, joten Nosturissa olikin kuuma tunnelma ja ihan oikeasti tungosta.

Yhtye oli hyvässä vedossa ja näytti selkeästi nauttivansa energisestä suomalaisyleisöstään, joka jaksoi pogoilla ja moshata koko reilun tunnin mittaisen setin alusta loppuun. Bändi oli iloisen yllättynyt vastaanotostaan ja lupaili moneen kertaan palaavansa uudemmankin kerran, nopeammin kuin seuraavan 20 vuoden jälkeen.
Keikalla kuultiin uusien kappaleiden lisäksi vanhoja klassikkoja ja hieman uudempia pienhiteiksi muodostuneita kappaleita, joten kokonaisuudessa näkisin setin olleen hyvässä tasapainossa. Omia huippukohtia olivat World Eater / Cenotaph kappaleista rakennettu kokonaisuus, sekä …For Victory ja IVth Crusade. Muitakin kovia kappaleita kuultiin, mutta nämä tunnistin ja ne potkivan kovaa takamuksille.

Kovan keikan lisäksi bändillä oli myynnissä brändättyä rättiä ja lippistä erittäin kilpailukykyiseen hintaan, mikä on aika iso plussa. Itse katselin baseball jersey tyyppistä ”Those Once Loyal” paitaa pitemmänkin aikaa, se kun olisi irronnut 16€ hintaan.

Illan alussa soittaneet Amoral ja Hellbox jäivät kokonaan näkemättä ja Katapultin läppäriksi suunniteltua Kanadalaista Kataklysmiä ei nähty ollenkaan. Suomen oma Finnair kun oli onnistunut lennättämään bändin soittokamat Köpiksen ja Nevadan kunnassa sijaitsevan Huitsin kylän kautta maailmalle, bändi joutui jättämään koko keikan väliin.

2 vastausta artikkeliin “Bolt Thrower @ Nosturi, 18.4.2006

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s