Kuolleet Intiaanit: 4D-EP

4D-EP

Uutta intiaanituotantoa, jesh! Tätä uutukaista on painettu 500 kappaletta, ja jokaisessa levyssä on erilainen DIY-henkinen kansi. Levy käsittää kaksi uutta Kuolleet Intiaanit -biisiä, yhden Intiaani-kuunnelman ja yhden omituisen kappaleen Käärmeet-yhtyeeltä.

1D. Kun ei tiedä että tietää että

Levyn ensimmäinen kappale yllättää. Ei kitaraa, sähkörummut, sähköurut! Äänimaailma on aivan erilainen kuin millään aiemmalla KI-julkaisulla. Biisin valssiväliosassa soitetaan vieläpä reippaasti haitaria. Kappale tuo mieleen hieman Aavikon syntikkameiningin ja TV-resistorin naivistiset tajunnanvirtasanoitukset. Hieno harppaus Intiaaneilta uusille reservaateille!

2D. Viimeinen pari ilmasta alas

Kakkosbiisissä on todellista villin lännen henkeä ja on oma suosikkini tältä EP:ltä. Tämäkin on varsin erilaista kamaa, kuin mikään Puuluurangolla. Intensiivinen keijukaistenmetsästystunnelma. Erinomainen biisi. ”Kuuntele siipiä, kuuntele ääniä / ja tuulien johdatusmääriä / kuuntele rytmiä, tee siitä seittiä / kiedo se yhteen tuttua reittiä”.

3D. Keskustelu tuntemattoman kanssa

Kappaleen nimi on kuin suoraan Pekka Pohjolan levyltä, mutta muuten tällä ei ole mitään tekemistä Keesojen Lehdon kanssa. Kyseessä on toistakymmentäminuuttinen kuunnelma, jota säestää painostava syntesisaattori. Hauska tarina.

4D. Käärmeet: Ramadan yöt

Käärmeet on tuntematon yhtye minulle ja varmasti 99,99%:lle kaikista muistakin. Ramadan yöt on Circlen Guillotine-levyn häröilyä muistuttava kummajainen, joka koostuu radionvirittämisestä, taustamelusta ja akustisella kitaralla rämpyttelystä.

Kaiken kaikkiaan tämä EP tuo lupaavan tunteen yhtyeen kesän keikkoja varten. Myös elokuussa ilmestyvä albumi tulee olemaan pakkohankinta.

* * *

Päivitys 1.6.: Näköjään EP myytiin päivässä loppuun, eikä uusintapainoksia tehdä. (tiedote)

2 vastausta artikkeliin “Kuolleet Intiaanit: 4D-EP

  1. Kiva kansikonsepti kyllä. Paikallisesta levyliikkeestä meinasin hankkia kolme eri kappaletta, kun kannet sattui kaikissa miellyttämään. Maltoin kuitenkin mieleni.

    Tykkää

  2. Kiva kansikonsepti kyllä. Paikallisesta levyliikkeestä meinasin hankkia kolme eri kappaletta, kun kannet sattui kaikissa miellyttämään. Maltoin kuitenkin mieleni.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s