Alice In Chains vakuutti perusvarmoin ottein

Alice In Chains vuosimallia 2006 toimii vankasti. Laulaja William Duvallilla vahvistettu AIC-kolmikko esitti varmaotteisen keikan, jonka aikana kuultiin kaikki olennaiset alicebiisit. Keikka alkoi Sludge Factoryllä ja päättyi Would?:iin. Matkan varrella soi mm. Them Bones, Dam That River, Man In The Box, Angry Chair ja Rooster. Keikasta kokonaisuutena jäi sellainen kuva, että bändi heittää nyt kaikki klassikot perusvarmasti todistaakseen, että kyllä täältä vielä pesee. Erityisiä yllätyksiä settiin ei sisältynyt.

Bändin edesmennyt laulaja Layne Staley tuli mieleen useammankin kappaleen aikana. Esimerkiksi Junkheadin kertosäkeistö ”what’s my drug of choice / what have you got / I don’t go broke / and I do it a lot” palautti mieleen herra Staleyn päihteisen elämäntavan, joka lopulta ajoi miehen kuolemaan.

William Duvall suoriutui pestistään varsin hyvin. Hänen äänensä on erilainen kuin Layne Staleyllä, mutta tuskin ideana on ollutkaan luoda täydellistä Layne Staley -imitaatiota. Tärkeintä on, että laulaja sopii kokonaisuuteen omalla tavallaan.

Jerry Cantrell sanoi keikan päätteeksi, että ”It won’t take us another 14 years to get back in Finland”. Alice In Chains, tervetuloa uudelleen.

15 vastausta artikkeliin “Alice In Chains vakuutti perusvarmoin ottein

 1. Se oli jokseenkin niin hyvä kuin vain ennalta tuntemattoman laulajan AIC-keikka voi olla. Hyvin ne vetivät!

  Tykkää

 2. Se oli jokseenkin niin hyvä kuin vain ennalta tuntemattoman laulajan AIC-keikka voi olla. Hyvin ne vetivät!

  Tykkää

 3. Settilista (encore suluissa):

  Sludge Factory
  Dam that River
  Rain When I Die
  It Ain’t Like That
  Angry Chair
  Man in the Box
  Again
  Junkhead
  Down in a Hole
  No Excuses
  We Die Young
  Them Bones
  (Dirt)
  (Rooster)
  (Would?)

  Onko siinä sitten yllätyksiä? En tiedä mikä teidät yllättäisi. Kyllähän sitä voi lähteä ihan perusoletuksella, että kun Alice in Chains soittaa, niin soittavat Alice in Chainsin ralleja.
  Hiphei!

  Tykkää

 4. Settilista (encore suluissa):Sludge FactoryDam that RiverRain When I DieIt Ain't Like ThatAngry ChairMan in the BoxAgainJunkheadDown in a HoleNo ExcusesWe Die YoungThem Bones(Dirt)(Rooster)(Would?)Onko siinä sitten yllätyksiä? En tiedä mikä teidät yllättäisi. Kyllähän sitä voi lähteä ihan perusoletuksella, että kun Alice in Chains soittaa, niin soittavat Alice in Chainsin ralleja.Hiphei!

  Tykkää

 5. Yllätys olisi ollut, jos olisivat esittäneet aivan uusia biisejä, biisit olisivat poikenneet albumiversioita jotenkin, tai että Dirt-levyltä olisi soitettu alle 6 kappaletta. Mutta keikka oli erinomainen, eikä yllätykset likikään aina ole positiivinen juttu. Kyllä se olis ollut pettymys, jos olisivatkin heittäneet freeform-jazz -keikan.

  Tykkää

 6. Yllätys olisi ollut, jos olisivat esittäneet aivan uusia biisejä, biisit olisivat poikenneet albumiversioita jotenkin, tai että Dirt-levyltä olisi soitettu alle 6 kappaletta. Mutta keikka oli erinomainen, eikä yllätykset likikään aina ole positiivinen juttu. Kyllä se olis ollut pettymys, jos olisivatkin heittäneet freeform-jazz -keikan.

  Tykkää

 7. Nyt harmittaa, kun en pienikokoisena tyttönä tunkenut ja puskenut sinne hemmetin eturiviin.
  Keikka oli mahtava. Tuli kyyneleet silmiin.
  Mutta jos Liisat nyt vielä nykyisellä kokoonpanollaan menisivät ja äänittäisivät levyn "vanhojen muistojen kunniaksi"… Ei, luulen että en ole ainoa, joka haluaa muistaa AIC:n sellaisena kuin se joskus oli. Cantrellin ja Staleyn hengentuotoksena.

  Tykkää

 8. Nyt harmittaa, kun en pienikokoisena tyttönä tunkenut ja puskenut sinne hemmetin eturiviin.Keikka oli mahtava. Tuli kyyneleet silmiin.Mutta jos Liisat nyt vielä nykyisellä kokoonpanollaan menisivät ja äänittäisivät levyn "vanhojen muistojen kunniaksi"… Ei, luulen että en ole ainoa, joka haluaa muistaa AIC:n sellaisena kuin se joskus oli. Cantrellin ja Staleyn hengentuotoksena.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s