Tiivistelmä Provinssin bändifiiliksistä

Perjantai:

* Stam1na saarilavalla – Festareiden parhaita metalliesityksiä. Peittoaa saman genren ulkomaanpellet helposti. Parhaat tukanheiluttelut. Onneksi olkoon 10-vuotisen uran johdosta.
* Regina rytmiteltassa – Ihana. Aivan ihana.
* Kuolleet Intiaanit rytmiteltassa
* Alice in Chains päälavalla

Lauantai:

* Komedia Vulgaria zanzibarissa – Varsin lupaava nuori bändi. Hyvä yhteishenki. Näistä kuullaan vielä.
* John Cale saarilavalla – Konkari tuli, näytti ja voitti. Varmasti parempi kuin Coheed & Cambria olisi ollut.
* Risto zanzibarissa – Lauantain parhaimmistoa! Mahtavia tarinoita. Pupu Tupuna!
* Strapping Young Lad saarilavalla – Rumpalille pisteet konekiväärimäisestä tuplabasarin hallinnasta. Muuten melkoisen ala-arvoista rapaa.
* Diablo isoossa teltassa – Ei lähellekään niin hyvä kuin Stam1na, mutta parempi kuin ulkomaiden metallipellet.
* Don Johnson Big Band isoossa teltassa – Olen nähnyt DJBB:n viimeksi ekan levyn ilmestymisen aikoihin, jolloin esiintyminen oli ”mies ja sämpleri” -osastoa. Tämä oli jotain aivan muuta: nyt lavalla todellakin on nimensä mukainen Big Band. Tommy Lindgrenillä on uskomaton lavakarisma ja muutenkin homma toimii.
* The Valkyrians rytmiteltassa – Ska-tanssit on hyvä päätös päivälle.

Sunnuntai:

* Von Hertzen Bros isoossa teltassa
* Agents & Jorma Kääriäinen päälavalla – Anniskelualueelta auringonpaisteessa koettuna tämä oli ihan kiva piristysruiske ja näytti vetoavan hyvin vanhempaan kävijäkuntaan. Esa Pulliainen on melkoinen kepittäjä.
* Gnarls Barkley isoossa teltassa – Erinomaista! 13-jäseninen livekokoonpano sai aikaan tosi suuren soundin. GB on varsin hieno crossover-konsepti. Bonuspisteet vielä siitä, että Cee-Lo kierteli keikan jälkeen juttelemassa ihmisille eri puolilla festarialuetta kuin tavallinen festarivieras konsanaan.
* Soulfly päälavalla – Olihan se ihan kiva kuulla Roots Bloody Roots livenä, mutta jotenkin innovaatioköyhää yhden sävellajin metallipaskaa muuten.
* M.A. Numminen & Dj Sane rytmiteltassa – Mauri Antero toimii aina, vaikka tällä tavoin elektronisena. Yleisössä ollut ”jenkka hevosen puhdistamisesta” -urpo olisi saanut pitää turpansa kiinni.
* In Flames päälavalla – Keikan parasta antia oli jänisasuisen festarivieraan nostaminen lavalle. Muuten tämä bändi ei herättänyt minussa mitään innostusta, joten lähdin kesken keikkaa kotiin valmistautumaan jatkoklubia varten.

Jatkoklubi:

* The Evilsons – En ollut koskaan kuullutkaan tästä bändistä, mutta aika mukava ska-henkinen meininki näillä oli.
* The Others aka 22pp – Gruuvaavaa touhua! Pisti mun tanssijalan liikkeelle. Ostan levyn.

Yhteenveto festivaalista

Aivan ässä meininki. Loistosää, hyviä esiintyjiä, hyvää porukkaa. Parhaiten järjestetty festivaali Suomessa.

2 vastausta artikkeliin “Tiivistelmä Provinssin bändifiiliksistä

  1. Annoinkin jo synkkää palautetta Artolle tuosta "melkoisen ala-arvoista rapaa" kommentista Roklinnun IRC-kanavalla, joka kohdistui SYL:iin, mutta pitää vielä tännekin kirjata syvä paheksuntani.

    Tuon Strapping Young Lad keikan tasosta en osaa sanoa mitään, mutta mielestäni musiikkia jota ei ymmärrä ei tulisi arvostella noin jyrkin (ja vähäisin) sanakääntein.
    Kyseessä on kuitenkin genren instituutio ja Devin Townshed on muusikko-nero (poikkivivahtanut ja mahdollisesti mielipuoli, mutta silti nero).

    Tykkää

  2. Annoinkin jo synkkää palautetta Artolle tuosta "melkoisen ala-arvoista rapaa" kommentista Roklinnun IRC-kanavalla, joka kohdistui SYL:iin, mutta pitää vielä tännekin kirjata syvä paheksuntani.Tuon Strapping Young Lad keikan tasosta en osaa sanoa mitään, mutta mielestäni musiikkia jota ei ymmärrä ei tulisi arvostella noin jyrkin (ja vähäisin) sanakääntein.Kyseessä on kuitenkin genren instituutio ja Devin Townshed on muusikko-nero (poikkivivahtanut ja mahdollisesti mielipuoli, mutta silti nero).

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s