VHB @ Provinssirock 18.6.2006

Provinssisunnuntain ensimmäinen esiintyjä Isoossa Teltassa oli Von Hertzen Brothers. En ole aiemmin nähnyt tätä bändiä livenä, joten odotin mielenkiinnolla mitä tuleman pitää. Ja tulihan sitä, mahtavaa progevääntöä.

Bändissä tiivistyy oivalla tavalla Josh Hommen monessa yhteydessä toistama slogan ”rock should be heavy enough for the boys and sweet enough for the girls”. Bändin melodiat ovat kuin suoraan tarttuvien poprallien oppikirjasta ja biisien rakenteet monimutkaisten progemaailmojen syövereistä. Siinä on myös jotain mukavan sympaattista, että bändi koostuu kolmesta veljeksestä. Perheyhteys toimii.

Bändin rumpalina toiminut pöytärummutuksen suomenmestari Mikko Kaakkuriniemi soitti aivan uskomattoman tyylikkäästi ja teknisesti. VHB-kokoonpano ei ole yhtään kärsinyt siitä, että albumilla soittanut Kingston Wall -virtuoosi Sami Kuoppamäki ei muiden kiiruidensa vuoksi voi toimia yhtyeen keikkarumpalina. Enpä muista aikoihin, jos koskaan, kuulleeni näin vaikuttavan kuuloista liverummuttelua, kuin mitä Kaakkuriniemi ilmoille taikoi.

Keikka alkoi Approach-levyn kappalelistan mukaisesti Disciple Of The Sunilla ja jatkui Let Thy Will Be Donella. Keikan aikana kuultiin biisejä veljeskolmikon ensimmäiseltäkin levyltä, mutta pääpaino oli uuden levyn materiaalissa. Encorena bändi esitti varttituntisen version Kiss A Wishistä.

Esityksen jälkeen oli sellainen elokuvamaisen vaikuttunut tunnelma, että me olimme siellä ja me koimme yhdessä jotain ainutlaatuista. Loistavaa! Hyvä jätkät!

VHB Youtubessa: Kiss A Wish. Let Thy Will Be Done.
VHB Myspacessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s