Blogihapatusta: Levymeemi

Roklinnussa on perinteisesti irtauduttu perusblogihapatuksesta, eikä ole meemeihin paljon korvaa lotkautettu. Nyt on vuorossa poikkeus.
Ja koska mielestäni uuden topikin aloittaminen samalla sisällöllä olisi ollut typerää, editoin omat vastaukseni tähän postiin mukaan.

Volyymin innoittamana otan kantaa levymeemiin.

Yksi levy, joka muutti elämäsi:
hlehto: Varmaankin monille jokseenkin kolmekymppisille Guns N’ Rosesin Appetite for Destruction on ollut se levy, joka tutustutti rockiin fanitusasteelle asti. Ainakin minulle se oli. Jälkeenpäin olen ihmetellyt, miksi Axl on oikein päästetty siihen bändiin.
Shrike: Joko Kiss:in alkupään tuotannosta joku levy, vaikka Hotter Than Hell tai sitten AC/DC:n Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Myös Venom:in Black Metal -levyllä oli vahva vaikutus musiikilliseen kieroutumiseeni. Ensimmäiset kaksi kertoivat että musiikki voi olla sekä näyttävää että rokkaavaa kuin hirvi, viimeinen osoitti että pelkällä asenteellakin pääsee pitkälle.

Yksi levy, jota olet kuunnellut useammin kuin kerran:
hlehto: CMX:n Aurinko taitaa olla levyhyllyni ainoa CD, josta painatus on lohkeilemassa pois. On se aika monta soittokertaa saanut.
Shrike: Naurettava kysymys, koska niitä on satoja, mutta viimeaikainen suosikki on ollut Turambar nimisen yhtyeen Dhatura levy. Aikoinaan jo mainittu Dirty Deeds… pyöri levylautasella useaan otteeseen, myös Iron Maidenin Powerslave LP:n kannet ovat vedelleet viimeisiään pidemmän aikaa (n. 20 vuotta, se kun löytyy hyllystä nykyään myös CD:llä).

Yksi levy, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:
hlehto: Jane’s Addictionin Ritual de lo Habitual kestää uskomattoman monta kuuntelukertaa, ehkä sillä pärjäisi. Toisaalta voisi ottaa jotain tosi hankalaa, niin olisi pitkäksi ajaksi pureksimista, kuten vaikkapa jokin Zappan 70-luvun tuotannosta.
Shrike: Black Sabbath Vol. 4

Yksi levy, joka teki sinusta hupakon:
hlehto: Häh? Tässä on nyt joku alluusio, jota en tunnistanut. Vastataan varmuudeksi Primuksen koko tuotanto, niin tulee vastattua jotain.
Shrike: Tykkäsin lyhyen aikaa Sleepy Sleeperseistä erittäin paljon, niillä kun on (huono)huumoriaste niin korkea. Metsäratio ja Levyraati olivat muutaman kuukauden kovassa kulutuksessa.

Yksi levy, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:
hlehto: Lasketaanko liikutus? Beckin Sea Change.
Shrike: Mieheksi jonka mielestä gore-osaston lyriikat ovat koomisia, minulla on yllättävän usein pala kurkussa. Mutten voi sanoa itkeneeni millekään levylle. Tori Amoksen versio Reign In Bloodista saa niskakarvat nousemaan pystyyn joka kerta.

Yksi levy, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi:
hlehto: Jane’s Addictionin se levy, jossa olisi alkuperäisen kokoonpanon yhdessä kirjoittamana kappaleita 90-luvun alusta.
Shrike: Omat visiot, joita en luultavasti ikinä tule saamaan narulle, johtuen omasta musikaalisuuden ja soittotaidon puutteesta. Mutta sen lisäksi en osaa sanoa mitään järkevää, pieniä toiveita on vaikka miten, mutta selkeitä totaalisia puutteita en keksi tähän hätään yhtään.

Yksi levy, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan levytetty:
hlehto: Guns N’ Rosesin tuotanto Appetite for Destructionin jälkeen. Olisi jäänyt paljon parempi fiilis, vaikka myöhemmissä päivissäkin on joitain helmiä.
Shrike: Metallican …Justice For All jälkeinen tuotanto, se teki legendaarisesta bändistä Rolling Stonesin vertaisen kehäraakin. Vanhat ukot tekee duunikseen musiikkia, ja se kuuluu. Itse …Justice For All:sta olen epävarma kuuluuko se ”Rock It” vai ”Fuck it” kategoriaan.

Yksi levy, jota kuuntelet paraikaa:
hlehto: Lapkon Scandal on ollut voimasoitossa.
Shrike: Turambar:in Dhatura

Yksi levy, jonka olet aikonut kuunnella:
hlehto: Captain Beefheartin tuotantoon pitäisi kunnolla paneutua, jotta siitä saisi jotain irti. Trout Mask Replicaa olen jo jonkin aikaa sitten riittävästi raapaissut, että se on maistunut. Ehkä Safe as Milk voisi olla seuraavana.
Shrike: Full Diesel:in 187 EP olisi tuossa pöydällä pinon päälimmäisenä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s