Clutch, The Sword @ Nosturi, 25.4.2007

Olipahan uskomaton keikka, molemmat bändin säväyttivät, mutta varsinkin Clutch toimitti sellaisen lastin rokkaavaa meininkiä ei heiveröisempiä hirvittää.

The Sword tuntui olevan isolle joukolle keikalla olijoita täysin uusi tuttavuus, tai sitten bändi oli ehdittu tsekkaamaan ulos aiemmin päivällä bändin MySpace-sivujen kautta. Hyvin kuitenkin näytti putoavan, omasta puolestani voi myös sanoa että meno toimi livenä paremmin kuin levyllä. Itselleni soundimaailman lievä tunkkaisuus ja basson korostaminen toimi hyvin, mutta kaikki eivät tuosta pitäneet.

Itse pääesiintyjä otti yleisönsä suvereenisti haltuunsa ja tunnelma oli kuin pienessä klubissa. Bändiltä puuttui lähestulkoon kaikki maneerit, joita yleensä tupataan käyttämään yleisön viihdytykseen, saaden yleisön reagoimaan vaistomaisesti tunnelmiin ja meininkiin. Laulajan mainio tapa siirtyä lavan sivuun lauluosuuksien välissä ja antaa muille soittajille tilaa toimi hienosti, varsinkin kun näytti että mies siirtyi tuoksi ajaksi ”osaksi yleisöä” ja diggaili bändin soittoa lavan reunalta. Useaan kertaan laulajan diggailu ja käsien taputus tarttui yleisöön, jolloin koko sali oli rytmissä mukana.
Bändi soitti uusimman From Beale Street to Oblivion -levyn materiaalista, ellei koko levyä niin hyvin lähelle, sekä biisejä parilta uusimmalta levyltä. Vanhempaa materiaalia kuultiin vain muutaman biisin verran. Lähes kanden tunnin setin jälkeen bändi kiitti ja poistui lavalta ilman sen kummempia rituaaleja, eli encoreja ei kuultu, eikä moista edes osannut jäädä kaipaamaan.

Erinomainen ilta, joka ainakin omalla kohdallani toi bändin diggailuun uutta puhtia ja paitavarastoon uuden . Eikä tapahtuma tehnyt mielestäni hallaa The Swordillekaan, luulen bändin saaneen keikalta kourallisen uusia faneja.

Clutch @ Wikipedia (EN)
The Sword @ Wikipedia (EN)

Jälkeenpäin lisättyä:
Get in the Pitin näkemys keikasta

4 vastausta artikkeliin “Clutch, The Sword @ Nosturi, 25.4.2007

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s