Pisnismiehet kitisee

Levykaupan alamäki kiihtyi Suomessa @ Digitoday

Muutama lainaus.

Suomalaiset eivät suinkaan ole hylänneet musiikkiäänitteitä. Niistä ei vain haluttaisi enää maksaa.
Korjaus, paskasta ei haluta maksaa kovaa hintaa, varsinkin kun niidenkin tuotteiden kohdalla jotka halutaan mietitään useampaan kertaan halutaanko maksaa pyydettyä hintaa.
Jos levyn saa tilattua kaveriporukan kesken posteineen kotiin kuljetettuna 15 ? hintaan jenkkilästä tai muualta netistä, miksi vitussa vaivautua kauppaan joka ei luultavasti edes myy mitään 100:n sillä hetkellä myyvimman tuotteen ulkopuolelta?

”Suurena huolena on se, että koko maailmanlaajuinen radiotarjonta muuttuukin täydelliseksi tiedostolähteeksi hakea ja kopioida ilmaiseksi musiikkia, sanoo Alaspää (Arto, ÄKT:n toiminnanjohtaja).”
Kuka tämä typerys on ja miksi hän on minkään tahon toiminnanjohtaja?
Kuka helvetti viitsii kopioida musiikkia RADIOSTA?! Se osa ”piraateista” jotka näin tekevät ovat ehdottomasti vähemmistö, jota ei kannata ottaa edes huomioon, puhumattakaan että siitä tulisi huolestua.

Satsaamme uuteen musiikkiin ja hitteihin. Kun hittejä on, uskon että niiden kokonaisvaltainen hyödyntäminen toimii hyvänä siltana, kunnes digitaalinen puoli lähtee isommalla vaihteella käyntiin, sanoo Fry (Mark, SonyBMG:n markkinointijohtaja).”
Olisiko kuitenkin yksi (omasta mielestäni suuri) syy juuri tämä asenne musiikkia kohtaan, että se on kulutushyödyke jonka joukosta tulee etsiä ja tehtailla hittejä sekä myyvää musiikkia? Sen sijaan että etsittäisiin hyvää musiikkia.
Markkinat ovat saturoituneet paskasta kertakäyttömusiikista ja nykyään jopa peruskuluttaja rupeaa huomaamaan että heitä huijataan. Ei kukaan jaksa britneyspearssejä ja smurffirätzejä ikuisuuksiin, kun vielä uuden laadukkaan musiikin löytämisestä on tehty vaikeaa (ohjelmat lopetetaan tai muokataan helposti pureksittavaksi purkaksi) on satunnaisen kuuntelijan helpompi unohtaa koko juttu ja avata radio jos musiikkia tekee mieli. Samaa sontaahan sieltä puskee, eikä siitä tarvitse edes maksaa.

Minä osoitan syyttävän sormen bisnemiehiin, jotka kusevat omille ja minun kintuilleni tuodessaan musabisnekseen bling bling -asenteet ja excel-laskelmansa, sen sijaan että etsittäisiin lahjakkuuksia ja hyvää musiikkia.


Lue koko artikkeli, julkaistu henkilökohtaisessa blogissani 30.5.07 8:30.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s