Placebo Helsingin Jäähallissa 27.5.

Placebo esiintyi sunnuntaina ensimmäistä kertaa Suomessa. Lippujen kysyntä oli suurta, joten oli tyydyttävä siihen mitä sai, eli istumapaikkaan. Paikka hallin sivustalla kostautui etenkin keikan alussa, jolloin soundit olivat todella huonot ja basso tunki kaiken läpi. Tilanne parani jatkossa hieman, mutta ei Jäähallista ikinä tulla akustisesti hyvää keikkapaikkaa saamaan. KORJAUS: Keikka oli ensimmäinen Suomessa kymmeneen vuoteen. Edellinen keikka oli Provinssirockissa 1997.

Konsertin musiikillinen ja visuaalinen anti oli onneksi äänenlaatua parempaa. Heti alkuun bändi soitti viisi kappaletta vuoden takaiselta Meds-levyltä. Infra-red pisti keikan käyntiin mallikkaasti. Alun jälkeen kuultiin myös muiden levyjen materiaalia, tosin huomattavasti säästeliäämmin kuin Medsin kohdalla. Varsinainen setti päättyi The Bitter Endiin.

Peruskokoonpanon Molko-Olsdal-Hewitt lisäksi mukana oli kitaristi-kosketinsoittaja sekä basisti-kosketinsoittaja. Olin huomaavinani että Medsin kappaleissa Olsdal olisi soittanut kitaraa, mutta vanhemman materiaalin aikana vaihtanut bassoon.

Konsertin valot oli toteutettu mallikkaasti. Isohko lava ilman sen kummempia lavasteita tuntui kompaktimmalta lavan sivuilla olevien valojen ansiosta. Kappaleen ilmaisun tiivistyessä myös valojen käyttö tihentyi. Hieno tehokeino oli käyttää värillisiä stroboja valaisemaan lavaa, efekti joka teki lavan tapahtumista normaalia katkonaisempia. Tällöin huomio kiinnittyi helpommin lavan takana olevaan videokankaaseen.

Tunti ja kolme varttia kestänyt keikka päättyi mahtipontiseksi venytettyyn Twenty Years -kappaleeseen.

Kuten settilistan puutteista voi havaita, en ole henkeen ja vereen Placebo-fani. Virheitä voi löytyä.

Settilista:
Infra-red
Because I Want You
Meds
Drag
Space Monkey
Sleeping With Ghosts
?
?
Song To Say Goodbye
Follow The Cops Back Home
Every you, every me
?
One Of A Kind
Without You I’m Nothing
?
?
Special K
Bitter End

Encore:
Blind
?
Twenty Years

10 vastausta artikkeliin “Placebo Helsingin Jäähallissa 27.5.

 1. Eikös ensimmäinen Encore-biisi ollut Kate Bush -cover "Running Up That Hill"? Se nousi ainakin omasta mielestäni koko setin parhaaksi biisiksi.

  Muuten linja tuntui olevan sellainen, että uudet biisit kuulostivat livenä huonommilta ja vanhat paremmilta kuin levyillä, ja yleisilme oli vähän tasapaksu. Eli "ihan kiva" keikka, muttei mitään elämää suurempaa.

  Tykkää

 2. Kaistan mukaan http://plaza.fi/kaista/musi
  keikan biisilista olisi ollut tällainen:

  1. Infra-Red
  2. Because I Want you
  3. Meds
  4. Drag
  5. Space Monkey
  6. Sleeping With Ghosts
  7. I Know
  8. Song To Say Goodbye
  9. Follow The Cops Back Home
  10. Every You Every Me
  11. Special Needs
  12. One Of a Kind
  13. Without You I?m Nothing
  14. Bionic
  15. Blind
  16. Special K
  17. The Bitter End

  Encore:
  18. Running Up That Hill
  19. Taste In Men
  20. 20 Years

  Tykkää

 3. Muistin näköjään Blindin paikan väärin ja muutenkaan kännykkään tehdyt muistiinpanot eivät olleet kovin selkeitä. Encoret menivät itseltä vähän ohi kun en niitä paikan päällä tunnistanut.

  Tykkää

 4. Eikö Placebo ollut toista kertaa Suomessa? Provinssi vuonna 97 tai 98. Brian pyysi anteeksikin, etteivät ole kymmeneen vuoteen olleet mestoilla.

  Tykkää

 5. Eikös ensimmäinen Encore-biisi ollut Kate Bush -cover "Running Up That Hill"? Se nousi ainakin omasta mielestäni koko setin parhaaksi biisiksi.Muuten linja tuntui olevan sellainen, että uudet biisit kuulostivat livenä huonommilta ja vanhat paremmilta kuin levyillä, ja yleisilme oli vähän tasapaksu. Eli "ihan kiva" keikka, muttei mitään elämää suurempaa.

  Tykkää

 6. Kaistan mukaan http://plaza.fi/kaista/musi… keikan biisilista olisi ollut tällainen:1. Infra-Red 2. Because I Want you 3. Meds 4. Drag 5. Space Monkey 6. Sleeping With Ghosts 7. I Know 8. Song To Say Goodbye 9. Follow The Cops Back Home 10. Every You Every Me 11. Special Needs 12. One Of a Kind 13. Without You I?m Nothing 14. Bionic 15. Blind 16. Special K 17. The Bitter EndEncore: 18. Running Up That Hill 19. Taste In Men 20. 20 Years

  Tykkää

 7. Muistin näköjään Blindin paikan väärin ja muutenkaan kännykkään tehdyt muistiinpanot eivät olleet kovin selkeitä. Encoret menivät itseltä vähän ohi kun en niitä paikan päällä tunnistanut.

  Tykkää

 8. Eikö Placebo ollut toista kertaa Suomessa? Provinssi vuonna 97 tai 98. Brian pyysi anteeksikin, etteivät ole kymmeneen vuoteen olleet mestoilla.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s