Vuoden 2007 levyt – raskaampi versio

Koska täällä julkaistuissa listoissa on ollut kohtalaisen vähän raskaampaa osastoa, teen pikaisen katsauksen hevi-vuoteen 2007:

Nile – Ithyphallic
Egyptiläisvaikutteisen death metal -orkesterin uusin on vahva esitys. Kappaleet ovat pitkiä ja ottaen huomioon tyylilajin, myös monipuolisia (ainakin genreen vihkiytyneille). Levyn pieni erikoisuus on soundeissa, sillä oikeastaan ensimmäistä kertaa brutaalin death metallin örinävokaaleistakin saa kohtuullisen helposti selvää.

Neurosis – Given to the Rising
Sludge-genren vanhojen tekijöiden levy on raskaudessaan askel takaisin kohti Through Silver in Bloodia. Raskasta, hidasta ja pohdiskelevaa. Vaikka varsinaisesti tarttuvasta musiikista ei voidakaan puhua, on Water is not Enoughin alkuriffi yksi vuoden parhaista.

Swallow the Sun – Hope
Joka kerta Swallow the Sun jaksaa yllättää hyvyydellään. Orkesteri onnistuu kuulostamaan juuri itseltään, mutta joka levyn myötä myös tuoreelta. Cover-versio Trio Niskalaakin Alavilla mailla -kappaleesta on parhaita covereita vuosiin.

Reverend Bizarre – So Long Suckers
Tyylilleen uskollisena orkesteri jyrää hidasta ja raskasta doomia kahden levyllisen verran ja lopettaa uransa niin hienosti kuin vain voi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s