Provinssin perjantai

Provinssin perjantai lähti käyntiin sillä, että näytin oman musiikillisen sivistymättömyyteni.

Coheed & Cambria ja Dinosaur Jr. ovat molemmat mainioita artisteja, jotka ovat kaukana valtavirran tuolla puolen. Nuo molemmat ovat myös artisteja, joihin olen tutustunut vain pintapuolisesti.

Molemmat heittivät hienot ja vimmaiset keikat, mutta tällainen turisti ei saa kiinni isosta setistä tuntemattomia kappaleita. Näistä olisi saanut paljon irti, jos ei olisi pihalla tuotannosta.

22.30 oli kaksi vaihtoehtoa, joko miljoonia myynyt Linkin Park tai noin kolme levyä myynyt aivan mainio Absoluuttinen Nollapiste festarin pienimmällä lavalla. Menin katsomaan Absoluuttista Nollapistettä, mikä oli voittajan valinta.

Absoluuttinen Nollapiste on elävänä levyversiotaan funkimpi ja mutkaisempi. Bändi tarjoili pienelle, mutta omistautuneelle yleisölle toista tuntia mainiota viihdettä.

Illan päätti CMX. Kun on useammankymmentä kertaa nähnyt bändin, onko enää mitään sanottavaa? Hyviähän ne aina ovat.

CMX:n meiningissä kummastutti se, että heillä on viiden tähden levy takana, mutta setissä ei kuultu mitään uusimmalta Talvikuningas-levyltä. Ehkä tämä on vastareaktio taannoisen klubikiertueen Talvikuningas-painotteiselle setille.

Lauantaille ei ole kovin kovat odotukset. Monta hyvää kotimaista on tarjolla ja illalla on pakko tsekata Serj Tankian. Serjin soololevy ei tehnyt minuun vaikutusta, mutta System of a Down -taustan takia Serjin missaaminen olisi pyhäinhäväistys.

2 vastausta artikkeliin “Provinssin perjantai

  1. Poikkeus vahvistaa säännön CMX:nkin kohdalla, mitä tulee keikkojen ainaiseen hyvyyteen. Toissavuonna CMX soitti alkuaikojen punk-biisejään keskellä päivää Ruisrockin päälavalla yleisölle, joka oli tullut paikalle ottamaan arskaa ja kuuntelemaan hittejä. Sellaisessa paikassa pitäisi kyllä keikan mennä vähän yleisön mukaan.

    Tykkää

  2. Poikkeus vahvistaa säännön CMX:nkin kohdalla, mitä tulee keikkojen ainaiseen hyvyyteen. Toissavuonna CMX soitti alkuaikojen punk-biisejään keskellä päivää Ruisrockin päälavalla yleisölle, joka oli tullut paikalle ottamaan arskaa ja kuuntelemaan hittejä. Sellaisessa paikassa pitäisi kyllä keikan mennä vähän yleisön mukaan.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.