Arvio: Scars on Broadway

Scars on Broadway on puolikkaan System of a Downin (Malakian/Dolmayan) uusi projekti. Pienoisen Tankian-soololevyn pettymisen jälkeen toivoin todella, että Malakian tekisi lisää Hypnotize/Mezmerize-kaksikon kaltaista materiaalia. Pahat kielet antoivat ymmärtää, että nuo kaksi olivat melkein Malakianin sooloprojekti ja muut olisivat olleet jokseenkin statisteina.

Lueskelin etukäteen Metacriticistä arvosteluita. Siellä arvostelijat varoittelivat, että levy on hyvä, mutta ei kannata odottaa yhtään System of a Downin tyylistä kamaa.

En odottanut lisää SOADia, joten yllätyinkin positiivisesti, kun levy olikin Hypnotize/Mezmerize-aikakauden SOADia, jossa on vieläkin vähemmän (=ei yhtään) Tankianin laulua ja pari rauhallisempaa biisiä mukana.

Aika harvakseltaan lyriikat käyvät suorastaan korpeamaan, mutta välillä mennään niin matalalta, ettei voi kuin koettaa olla kuulematta, mitä biisissä sanotaan.

Because You Too Serious
You’re Gonna Make Me Delirious
Because You Too Serious For Me

Hei, avausbiisin kertosäkeessä vielä väännetään moista! Vähän liian helppoa. Onneksi Malakianin runttausta on niin ilo kuunnella, että karuimmatkin crying/dying-rimmailut pystyy nielemään.

Scars on Broadway pääsee yllättämään muutamassa kohdassa. Funny ja Enemy kuulostavat aivan myöhempien aikojen Red Hot Chili Peppersiltä. Exploding/Reloading voisi hyvin olla miltä tahansa YUP:n levyltä… ja melkein kaikki loput ovat System of a Downia. Enemyn kertosäettä on ainakin esitetty jo System of a Downin Toxicity -kiertueella.

Voisiko tämä projekti kasvaa aikuisemmaksi System of a Downiksi? Kunhan saadaan joku muu kirjoittamaan lyriikkaa, niin mahdollisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s