90-luvun parhaat levyt: 4. Red Hot Chili Peppers: Bloodsugarsexmagik

Roklinnun 90-luvun parhaiden levyjen sarja jatkuu. Sijalla 5 musiikin kultakauden parhaista levyistä oli Faith No Moren Angel Dust.

90-luvun neljänneksi paras levy on Red Hot Chili Peppersin Bloodsugarsexmagik vuodelta 1991.

1991 oli karua aikaa olla nuori musiikkifani pienellä paikkakunnalla. Lähimpään levykauppaan oli helvetinmoinen matka ja Internetin kanssa oli vähän nihkeää. Uusien bändien löytämiseksi joutui luottamaan niihin harvoihin, jotka törmäsivät uuteen musiikkiin, MTV:hen ja Radiomafiaan.

Jonain päivänä MTV näytti Give It Awayn videon. Olipa mahtava sinkku, joten piti tutustua levyyn. Eihän tällaisia levyjä ole olemassakaan – jokainen biisi on erinomainen ja niitä on melkein 74 minuutin edestä! Luulin sitä ennen, että funk oli jäänyt 70-luvulle.

Myöhemmin MTV ryöstöviljeli sinänsä mainiota Under The Bridgeä 24/7. Liika mitä tahansa on liikaa.

Rick Rubin on saanut monta bändiä tekemään ilmiömäisen levyn ja löytämään olennaisen itsestään. Vuoden 1989 Mother’s Milk oli monta askelta georgeclintonimpi ja Frusciante oli hevimetallimpi. Mother’s Milk kuulosti 80-luvulta.

Rubin löi pojat vanhaan Harry Houdinin kartanoon ja väänsi potikat 90-luvun suuntaan. Raaempi, karumpi ja pelkistetty soundimaailma oli Bloodsugarsexmagikin menestysresepti. Kaikeksi onneksi pojat onnistuivat pitämään päihteidenkäyttönsä aisoissa, eikä tässä vaiheessa Frusciantekaan ollut piikittänyt.

Kaikki oli mahtavata, mutta suosio iski päälle ja päihteet sitä myötä kahta pahemmin. Seuraavaan levyyn tarvittiin neljä vuotta ja uusi kitaristi. Taika oli kadonnut. RHCP ei enää koskaan tee yhtä hyvää levyä.

90-luvun parhaat levyt, osa 2

Yksi vastaus artikkeliiin “90-luvun parhaat levyt: 4. Red Hot Chili Peppers: Bloodsugarsexmagik

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s