Roklinnun 80-luvun parhaat levyt: 4. Jane’s Addiction: Nothing’s Shocking

Jane’s Addiction esiintyi myös Roklinnun 90-luvun listalla, ja syystäkin.

80-luvun neljänneksi paras levy on Jane’s Addictionin Nothing’s Shocking vuodelta 1988.

Vuonna 1988 tehtiin kummallisia kasarihirveyksiä. Samoilla viikoilla julkaistiin New Kids on The Blockin kakkoslevy Hangin’ Tough ja MTV ei paljon vaihtoehtomusiikkia soittanut.

Jane’s Addictionilla oli takataskussa kahden albumin verran ässäkamaa. Levy-yhtiöt painoivat tarjouskilpailua keskenään, kuka saisi Los Angelesin klubisensaation riveihinsä. Maailma on auki – pari albumia lisää materiaalia ja legenda syntyy. …paitsi jos sattuu olemaan ahne, hankala persoona ja kiskoo heroiinia. Ei näin.

Yhtä kaikki, vielä tämän levyn kohdalla homma pysyi lapasessa. Dave Navarron nuoruuden metallifanitus kuului läpi, muttei silti tehnyt Jane’sin omintakeisesta soundista perusheviä. Perry Farrellin kummallinen ääni ei toimisi kovin monen bändin edessä, mutta Jane’s Addictionin soinnille se oli elintärkeää.

Jane’sin nimikkobiisi Jane Says löytyy tämän levyn loppupuolelta. Mainio kahden soinnun veivaus kertoo tyypillisen Jane’s-tarinan. Epävakaa nisti vannoo lopettavansa huomenna, alkavansa säästää ja muuttavansa Espanjaan, mutta kertojakin tietää, ettei siitä mitään tule. Oikeassa elämässä tuolla tarinalla oli onnellinen loppu: Jane pääsi kuiville.

90-luku pääsi alkamaan pikkuisen etuajassa tällä levyllä. Kovin moni ei tätä levyä silloin taannoin ostanut, mutta niihin, jotka ostivat, tällä oli pysyvä vaikutus ja tämä levy oli mukana tappamassa kasaria, mistä syystä se ansaitsee olla tällä listalla.


Yksi vastaus artikkeliiin “Roklinnun 80-luvun parhaat levyt: 4. Jane’s Addiction: Nothing’s Shocking

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s