Setä avautuu ku musa on nii paskaa nykyää

Vituttaa. Musiikki on ihan paskaa nykyään. Toista se oli ennen.

Eihän tuo tietenkään pidä paikkaansa, isoin syy musiikin paskoittumiseen on sen totaalinen kaupallistuminen ja se silkka määrä mitä uutta musiikkia syötetään markkinoille. Ei sen tauhkan seasta jaksaisi millään kaivella.

Omalta kohdaltani voin kertoa että uuden oikeasti hyvän musiikin löytämiseksi pitää käydä kuuntelemassa 50+ paskaa MySpace-bändiä että on toivoakaan löytää mitään etäisesti nautinnollista. Last.fm tai Spotify -palveluissa saisi istua tuntitolkulla kuuntelemassa randomilla tuntematonta tavaraa, silloinkin löytäisi yhden kivan biisin jonka tehneen bändin muu katalogi tuntuu olevan sitä samaa paskaa mitä muillakin on tarjolla.

Suurin syyllinen omalla kohdallani on kuitenkin itse harrastus. Kirjoitan musiikista Roklinnun lisäksi Imperiumiin sekä satunnaisesti Meteli.netiin, jälkimmäisen ollessä myös päivätyöni. Lisäksi järjestän klubeja ja tapahtumia, sekä soitan DJ-settejä metallikuppiloissa. Kaikista näistä yhteensä johtuen minulle tulee jatkuvasti levyjä, joista suurimpaan osaan liittyy jokin ehto, oli se sitten suoraan sanottu tai odotus. Ihmiset odottavat minun promotoivan antamiaan levyjä, levyarvion, haastattelun, keikan, namedroppailun tai jonkin muun muodossa.
Mutta mitäs sitten kun noista levyistä itse oikeasti pidän vain murto-osasta? Pitäähän ne heikommatkin hoitaa jollain tavoin, yleensä siis levyarviona jonnekin. Tässä ollaankin ongelman ytimessä; aikani kuluu perus-ihanOK-laatuisen musiikin kuunteluun, jonka johdosta oikeasti omasta mielestäni hyvää musiikkia tulee kuunneltua ihan liian vähän. Ja sitä kautta muuttuu kyyniseksi vanhaksi ukoksi, jonka mielestä kaikki musa on ihappaskaa, paitsi ne viis jotka tuli vuonna seitkyt ysi.

Toisaalta luulen että jos käyttäsin omia rahojani samojen promoina saatujen ihanOK levyjen ostoon, pitäisin niitä huomattavasti suuremmassa arvossa ja käyttäisin niiden kuuntelemiseen ja analysointiin enemmän aikaa.

Kyllä musadiggarilla on helppoa/vaikeaa.

5 vastausta artikkeliin “Setä avautuu ku musa on nii paskaa nykyää

 1. Ihan vaan lailla disclaimerin: Sijoitan edelleen useita kymmeniä euroja viikossa musiikkiin, kuukausitasolla aika usein mennään lähemmäs 100 kuin 50 euroa. Että kyllä niitä ”omiakin” levyjä on. Ja sehän oikeastaan tässä vituttaakin, kun niitä ei ehdi kuunnella tarpeeksi.

  Tykkää

 2. Missä tuolla mainitaan musatyyli? Kyllä, musiikkimakuni painottuu raskaalle puolelle, mutten rajaa ulos mitään muuta kuin eurotekno-tyyppiset paskahumpat.Lisäksi voisi sanoa että jos aika ei riitä ostettujenkaan levyjen kuunteluun, niin miten sitä riittäisi uusiin musiikkityyleihin syvällisesti tutustumiseen?

  Tykkää

 3. Ai. No en tiennyt, että tilanne on jo noin huono :). Itellä kävi joskus totaalisen sama reaktio, kun olin hittiradiossa jonkun aikaa työssä. En tehnyt muuta kuin kuuntelin A, sitä kanavaa, tai B, niitä kanavalle saapuvia levyjä, jotka kaikki olivat sitä samaa hittihakuista tavaraa.Selventääkseni vielä siis, että on A-osaa, B-osaa, C-osaa ja bridgeä. Ja kertsillä aina sitten haetaan sitä suunnatonta musiikkiorgasmia. Sitä alkaa kuunnella musiikkia kieroon, kun yhtä äkkiä saatavilla ei ole muita rakenteita. Lääkkeenä tähän dilemmaan lopetin radion kuuntelun kokonaan, minkä jälkeen loppui myös hittivetoisen musan kuuntelu. Musankuunteluni on ollut aika paljon terveemmällä pohjalla sen jälkeen. Mutta mitään neuvojahan tähän on mahdotonta antaa. Kaikkihan me olemme omien subjektiivisten kokemuksiemme vankeja :).

  Tykkää

 4. Nimenomaan, itselleni samassa tilanteessa olevat/olleet kollegat ovat suositelleen muutaman kuukauden musiikkipaastoa. En usko että kykenen moiseen, ihan jo sen takia että 3-vuotias poika kuuntelee myös paljon (lasten)musiikkia. Että Ella ja Aleksi on käyty tarkkaan läpi (käyrä oli: hoh hoh -> ihan makeita juttuja -> hauskat sanoitukset -> nyt rupee puuduttamaan -> EI ENÄÄ!).Spotifysta yritän nyt tutustua muiden toplistoihin ja omien kaveripiirien kollabolistoihin, eikähän tämä tästä 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s