Primal Scream Tavastialla 20.7.

Brittibändi Primal Scream esiintyi viime vuonna Ruisrockissa. Keikka tuli katsottua festaritunnelmissa, joten olin tyytyväinen kuullessani että bändi tulee uudelle vierailulle Suomeen Helsingin Kulttuuritalolle. Keikka kuitenkin siirrettiin Tavastialle, ilmeisesti vähäisen lipunmyynnin takia. Paikka ei ollut loppuunmyyty, mutta väkeä oli riittävästi täyttämään koko paikan.

Pari ensimmäistä biisiä jäi itseltäni näkemättä kun heräsin myöhässä päiväunilta varttia vaille kymmenen ja tiesin keikan alkavan kymmeneltä. Ehdin kuitenkin Tavastialle kolmantena kuultuun Country Girliin mennessä. Edes laulaja Bobby Gillespien hienoinen laiskuus ei pilannut omaa suosikkiani yhtyeen tuotannosta. Perään vedettiin toinen rockralli, hienon Give Out But Don’t Give Up -levyn avausraita Jailbird.

XTRMNTR- ja Evil Heat -levyjen elektronisemman materiaalin yhteydessä käytettiin erittäin tehokkaita strobovaloja, jotka lisäsivät energisen syntetisaattoritaustan tehoa. Etenkin Exterminator toimi hyvin yleisön tanssittajana. Eniten kappaleita soitettiinkin juuri XTRMNTR-levyltä.

Setin viimeinen kappale oli Rocks-hitti jonka jälkeen kuultiin vielä vanha Loaded ja Accelerator. Keikka osoitti että Primal Screamilta luonnistuu sekä perinteinen kitararock että syntetisaattoreihin pohjautuva elektroninen rock.

Yhtye oli hyvästä vastaanotosta mielissään sillä jossain vaiheessa he totesivat: Finland knows how to party!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s