Isot levy-yhtiöt lanseeraavat CMX:n yhdessä

Sony, Warner, Universal ja EMI lanseeraavat CMX:n.

CMX
Kuva: Vipa, Creative Commons

Ei sitä CMX-bändiä, vaan ihan toisen CMX:n, sen musiikkitiedostomuodon.

CMX-formaatissa albumin lisäkilkkeeksi on paketoitu kansitaidetta, lyriikoita, videota ja tämä kaikki on pakattu yhteen tiedostoon. Ei siis mitään muuta olennaista uutta auringon alla kuin koko albumin tuuppaaminen yhteen tiedostoon.

Sinänsä kätevän idean tappaa aika tehokkaasti se, että Apple ei ole mukana tuossa rintamassa, vaan kehittää omaa formaattia. Applen osuus digitaalisen musiikin myynnistä on aika muikea, ja mikä olennaisinta, Applen osuus kannettavista musiikkisoittimista on vähän perkeleellis-helvetillinen. Applella on mitä ilmeisimmin oma versio projektista menossa Cocktail-nimellä. Tästä syystä Apple tuskin tukee iTunesissa ja iPodeissa CMX:ää yhtään sen enempää kuin se tuki WMA:ta tai OGG:ia.

Veikkaan nihkeää lähtöä CMX:lle, enkä paljon paukkuja olisi pariin vuoteen lyömässä Cocktailillekaan, kun sitä eivät vanhat soittimet tue.

2 vastausta artikkeliin “Isot levy-yhtiöt lanseeraavat CMX:n yhdessä

  1. Onnea vaan yritykselle. Niin vain yritykselle, koska se ei tule lyömään läpi. Jos lähdetään siitä liikkeelle ettei esim. kannettavat soittimet tue automaattisesti tätä kyseistä formaattia, se ei myöskään tule saamaan massan suosioita. Tosin wikipediakaan ei kertonut sen tarkemmin että onko tämä tiedosto esim. jonkinlainen hienompi versio zippi-paketista vai soitin itsessään.Noh, nauretaan sitten yhdessä kun tämä(kin) levy-yhtiön digitaalinen toteutus musiikista epäonnistuu.

    Tykkää

  2. Tuskin se soitin on. Eiköhän se ole äänidata, metadata, lyriikat, bookletit, mahd. videomatsu tuupattuna yhteen fileeseen.Kyllä ne kannettavat soittimet (pl. iPodit, jotka luultavasti tukevat vain Applen Cocktailia, joka on tämän kilpailija) tulevat tuota tukemaan, mutta tuskin laajalti kovinkaan nopsaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s