Roklinnun vuosikymmenen parhaat albumit – 4. Queens of the Stone Age: Songs for the Deaf

Vuosikymmenen parhaiden albumien sijalla neljä on Queens of the Stone Age: Songs for the Deaf vuodelta 2002.

Tänä vuonna tuli ulos erinomainen Them Crooked Vulturesin debyyttilevy, joka käytännössä on kuin Queens of the Stone Age, jossa on Dave Grohl rummuissa. Tällä levyllä Queens of the Stone Age on Queens of the Stone Age, jossa on Dave Grohl rummuissa. Olennainen ero Them Crooked Vulturesiin on se, että biisimateriaali on vieläkin parempaa. Kun vaahtosin Them Crooked Vulturesista aiemmin, totesin ettei TCV ole monien vaahtoama vuosikymmenen klassikko, vaan Songs for the Deaf on se.

Stoner-junnaus ei yleensä ole kovin monen mieleen, enkä itsekään sen suurimpia ystäviä ole, mutta kun se on tehty näin hyvin, sillä on etäisesti mahdollisuuksia tulla suosituksi. Ei kuitenkaan järin suosituksi: Paras sijoitus Suomen listalla oli 33 18 11 Ks. kommentit. Roklinnun ystävät kuitenkin palkitsivat ja äänestivät levyn vuoden parhaaksi 2002 ja Go With The Flow’n vuoden parhaaksi biisiksi. Ehkä ihmiskunnalla on sittenkin toivoa. Itse mietin 2002, että Beckin Sea Change olisi ollut parempi, mutta aika oli armollisempi QOTSAlle.

Go With The Flow Spotifyssä

9 vastausta artikkeliin “Roklinnun vuosikymmenen parhaat albumit – 4. Queens of the Stone Age: Songs for the Deaf

 1. Diggailin itsekin tätä levyä aivan mielettömästi sen tullessa ja seurailin samalla, että mitenköhän levy jaksaa listalla. Yo. kirjoitusta lukiessa muistelin kiekon listaviikkolukeman olleen selvästi päälle kymmenen, ja siksi tuo 33. korkeimmaksi ilmoitettuna sjoituksena alko soittaa suojeluhälytyskelloja. Timo Pennasen ”Sisältää listahitin” -listakokoelmakirjan mukaan korkein listasijoitus oli 11. (listaviikkomäärän ollessa 18). Wikipediassa on siis virhe.Myös Ylen viralliset listasivut sanovat muuta kuin tuo 33. (http://pop.yle.fi/lista/tuote?id=1728), mutta ko. sivu näyttää olevan vajavainen.Maailmassa on nyt jokatapauksessa taas yksi virhe vähemmän. Kait. Mut juu, vaikuttava levy, joka jopa tuoksui hyvälle!

  Tykkää

 2. Ylen listasivut sanovat 18., joten uskon sijoituksen 18. oikeaksi tähän hätään, kunnes toisin todistetaan. Alkuperäinen pointti ei tästä juuri himmene kuitenkaan.

  Tykkää

 3. Mahkullista. Mutta pointti ei tosiaan himmene. Dave Grohl rummuissa on yksi maailman parhaista asioista.

  Tykkää

 4. Samaa mieltä. Rated R on QOTSAn paras plätty. Songs for the Deaf on mielestäni hieman tasapaksu. Rated R on jotenkin ilmavampi ja monipuolisempi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s