Roklinnun vuosikymmenen parhaat albumit – 3. The Mars Volta: De-Loused in the Comatorium

Kolmas osa vuosikymmenen parhaissa albumeissa on The Mars Volta: De-Loused in the Comatorium vuodelta 2003.

Wikipedian mukaan albumi on:

”an hour-long tale of Cerpin Taxt, a man who tries to kill himself by overdosing on a mixture of morphine and rat poison. The attempt lands him in a week-long coma during which he experiences visions of humanity and his own psyche. Upon waking, he is dissatisfied with the real world and jumps to his death. The story of Cerpin Taxt is based on the death of El Paso, Texas artist – and Bixler-Zavala’s friend – Julio Venegas.”

Minun mukaani albumi on aivan helvetin hyvä musiikillinen ilotulitus, jonka tarinasta ei ota pirukaan selvää. Levyllä väännetään progeilua aivan juuri sillä rajalla, että meneekö se jo överiksi. Ei aivan, mutta lähellä ollaan. Myöhemmillä levyillä Voltat astuivat sen rajan toiselle puolelle. Frances The Muten ambienttipörinät biisien välissä olivat rasittavia. Parilla seuraavalla levyllä leikittiin riitasointujen kanssa niin paljon, että muutoin hyvä kama alkoi sattua meikäläisen korvaan. Debyytillä kaikki oli vielä tasapainossa.

Jos Kid A oli hankala levy, niin kyllä on tämäkin. Ei tästä tunnu saavan mistään kulmasta kiinni, mutta kun levy lopulta aukeaa, sieltä löytyy 2000-luvun kolmanneksi paras levy.

Toisaalta tämän suklaapatukka & imuri -henkisen bändin pitääkin olla överi. Provinssin keikalla 2005 45 minuutin kohdalla setin toinen biisi oli vielä hyvässä vauhdissa, eikä ainakaan minulla käynyt aika pitkäksi, vaikka lähellä oltiin.

Tämän levyn pääseminen 2000-luvun parhaiden listalle varmistaa sen, että Flea on ollut Roklinnun 80-, 90– ja 2000-luvun top 5 -levyillä mukana kolmessa eri bändissä.

De-Loused Spotifyssä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s