Rock Werchter 2010: Pearl Jam

Reissusta on selvitty takaisin ja on yhteenvedon aika. Päällimmäisenä mielessä on Pearl Jamin sunnuntainen keikka, joten aloitetaan siitä.

Belgialainen Rock Werchter ei varmaankaan ole tuttu monelle, joten ensin hieman yleistietoa. Festivaali järjestetään vuosittain Brysselin läheisyydessä. Yleisömäärässä mitattuna se on suuri festivaali, noin 80000 ihmistä. Valtaosa kävijöistä on Belgiasta ja Hollannista, neljäsosa muista maista. Suomalaisia ei juurikaan näkynyt.

Pearl Jam esiintyi helteisen festivaalin viimeisenä esiintyjänä. Aiemmin samalla lavalla olivat soittaneet mm. Alice In Chains, Them Crooked Vultures ja Arcade Fire, joten backstagella riitti varmasti juteltavaa. Eddie Vedder viittasikin tähän yhdessä harvoista spiikeistään.

Yhtye on tunnettu vaihtelevista ja pitkistä keikoistaan. Nyt nähtiin vaihteleva, mutta vajaamittainen keikka. Avauskappaleena kuultu cover Public Image meni minulta aivan ohi. Seuraavana kuullut Do The Evolution ja Corduroy olivat sitten jo aivan eri maata.

Pearl jam

Bändi oli vedossa, mutta yleisön puolella oli paikoin vaisumpaa. Omakin fiilis jäi vaisuksi, sillä en ollut tutustunut tuoreimpaan Backspacer-levyyn, jolta bändi (toki odotetusti) soitti runsaasti materiaalia. Festivaalikeikalta olisi kuitenkin toivonut yleisöystävällisempää settiä. Nyt tuntui että yhtyeen musiikilliset intohimot tyydyttyivät yleisön kustannuksella.

Pearl Jamille oli varattu soittoaikaa kaksi tuntia. Hämmästys oli melkoinen kun bändi jätti lavan ensimmäisen kerran jo 50 minuutin jälkeen. Sitä ennen oli kuultu todella energinen veto Porchista. Tästä edettiin julkaisemattoman Of The Earth -kappaleen myötä kohti keikan loppua.

Kunnon kemut saatiin pystyyn kun Vedder huusi ”It’s time to kick out the jams!” ja lavalle tulivat Them Crooked Vulturesin Dave Grohl ja Alain Johannes. Kick Out The Jamsia ei tuolla porukalla voi mokata. Hieno lopetus keikalle, jonka lopputahdeilta alkoi ilotulitus. Soittoaikaa olisi kuitenkin ollut jäljellä 20 minuuttia, jonka olisin mieluusti halunnut bändin käyttävän. Yhtyeen sivuilla on settilistan lisäksi osuvia kommentteja keikasta.

Suurista odotuksista lähdettiin, mutta pieneksi pettymykseksi tämä keikka siis kaiken kaikkiaan jäi. Sehän tarkoittaa vain sitä että bändi on nähtävä uudemman kerran.

Yksi vastaus artikkeliiin “Rock Werchter 2010: Pearl Jam

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s