Weezer: Hurley

Weezer julkaisee uuden levyn vain vajaa vuosi edellisestä. Raditude oli hyvä, mutta hieman rönsyilevä levy. Eniten oudoksutti tanssipopista lainaava tuotanto. Kornista levynkannesta huolimatta Hurleyllä mennään perinteisemmin konstein ja hyvä niin.

Jo paperilla homma vaikuttaa toimivalta: kymmenen kappaletta ja kaikkien kesto alle neljän minuutin. Kappaleiden teemat ovat tutun turvallisia. Sinkkubiisi Memoriesilla muistellaan vanhoja hyviä aikoja, Ruling Me:n aiheena ovat tytöt ja oleilu. Hyvä poprock-levy siis?

Ei hyvä, vaan erinomainen. Rivers osaa helppojen, iskevien riimien rakentamisen. Ruling Me:n kertosäe on euroviisutasoa, mutta hei, jos esittää asiansa uskottavasti niin mikä tahansa toimii.

In the rain, in the sun
Everybody needs someone
They can dream all night long

Ruling Me rokkaa siis vastustamattomasti, hitaampitempoinen Trainwrecks luottaa junnaaviin kitaroihin ja yleisilmeeltään vihaisemman Where’s My Sex?:n tasapainottaa nopea väliosa.

Myös rullaava Smart Girls toimii: siinä yhdistyvät Cuomon kimeä ääni, iskevät riimit ja ytimekäs kitarasoolo. Ainoat hieman heikommat kappaleet ovat Run Away ja Brave New World.

Weezer on lähellä samanlaista suoraviivaista napakymppiä jollainen Green album oli. Yksi yhteen vanhan toistoa Hurley ei silti ole vaan päivittää vanhaa juuri sopivasti.

Jos Cuomon luovuuden puuska jatkuu, voisi seuraava levy olla se kauan kaivattu täysosuma. Yhtä kaikki Weezer on vauhdissa. Haluaisin kovasti nähdä bändin livenä nyt. Hurleyn biisit eivät ainakaan jätä kylmäksi.

3 vastausta artikkeliin “Weezer: Hurley

  1. Where’s My Sex? -biisin sanotaan tuovan mieleen Pinkertonin, mikä on aivan totta. Päätösraita Time Flies säröytyy, mutta sekin ilmeisesti kuuluu asiaan.

    ”The album’s closer, ”Time Flies”, co-written by country singer and songwriter Mac Davis, features a lo-fi, folk-country sound, which has been compared to music of Led Zeppelin.”

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hurley_(album)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s