Tori Amos Jäähallissa

Tori Amos

Tori Amosin – Night of Hunters – maailmankiertu starttasi eilen Helsingin Jäähallista. Aiemmin Provisinssirockissa (2007) ja Pori Jazzissa (2010) esiintynyt Amerikkalainen laulaja tarjosi loppuunmyydylle jäähallille kappaleita viimeiseltä Night of Hunters levyltä sekä myös yleisön innostumaan saaneita tunnetumpia kappaleita uran alkuvaiheilta. Apollon Musagete jousikvartetti tuki artistin esitystä osassa kappaleita. Laulu ja Torin ikoninen Bösendorfer piano soivat väkevänä läpi illan. Tunnelmaltaan keikka oli lämpimämpi kuin aiemmin näkemäni Provinssin telttakeikka. Tori jutteli tällä kertaa kappaleiden välissä vähän yleisöllekkin, pyysi lopussa biisitoiveita ja vaikutti erittäin hyväntuuliselta. Encoren aikana yleisöä pyydettiin nousemaan ylös penkeiltä ja kansa totteli Toria. Artistin toiveesta keikkakuvat otettiin ennen esitystä soundcheckin aikana. Silloin päällä oli jo myös keikalla nähty tyylikäs asu.

Kappalelista:

Shattering Sea
Graveyard
Suede
Baker Baker
Mrs Jesus (Solo)
Marianne (Solo)
Girl Disappearing
Cloud on my Tongue
Star Whisperer
Running To Stand Still (Solo)
Sister Janet (Solo)
Caught a Lite Sneeze (Solo)
Cruel
Nautical Twilight
Snow Cherries From France
Winter
A Multitude Of Shades by The Apollon Musagete Quartett
Your Ghost
Mr Zebra (Solo)
Tear In Your Hand (Solo)
Silent All These Years (Solo)
Carry

3 vastausta artikkeliin “Tori Amos Jäähallissa

  1. Minusta parempi kuva kuin tuo Hesarin kuva. http://www.hs.fi/kulttuuri/konsertti/artikkeli/Euforinen+Tori+Amos+pimputti+ja+kehr%C3%A4si/HS20110930SI1KU02ss9

   Tykkää

 1. Hieno kuva todellakin.

  Keikka oli tunnelmaltaan lämpimämpi kuin Provinssin keikka. Provinssissa Tori soitti bändin kanssa, nyt lavalla oli siis jousikvartetti joten illalla oli melko erilainen lähtökohta. Settilista oli ainakin itselleni haastava (tunnistin setistä kaksi kappaletta), vaikka kappaleita toki tulikin laajasti koko tuotannosta. 

  Konsertti oli mielenkiintoinen ja täytyy arvostaa Amosin kykyä pitää itsensä varpaillaan. ”Näiden (jousikvartetin jäsenten) kanssa joudun itsekin harjoittelemaan paljon.”, sanoi Amos yhdessä välispiikissa. 

  Tämä on helppo uskoa, mutta onneksi vaivannäkö myös kuului lavalla. Yhteissoitto kuulosti upealta, eikä Amosin soolona esittämistä kappaleistakaan puuttunut intohimoa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s