Pearl Jam Berliinissä 4.7.2012

Pearl Jam on tähän mennessä soittanut Suomessa vain yhdeksän biisin ajan Neil Youngin lämppärinä 19 vuotta sitten. Kun kesän kiertueen kaupungit ilmoitettiin, en ollut kovin yllättynyt Suomen puuttumisesta. Yritin saada liput Tukholmaan, mutta olin myöhässä. Sen sijaan Berliiniin oli lippuja jäljellä. Tarkemmin ajatellen Berliiniin lentää samalla hinnalla (noin satasen menopaluu) kuin Ruotsiin ja hotellit ovat paljon halvempia. Berliiniin mentiin.

Lämppärinä oli X. Pitäisi olla hyvä bändi, vaikken ole Nausea-biisiä enempää heihin tutustunutkaan. Tuon keikan perusteella ei oikein pystynyt sanomaan mitään, kun lämppärin aikana soundit olivat ihan mössöä ainakin siinä kohtaa, jossa olimme. Uuden musiikin omaksuminen heikoilla soundeilla ei oikein onnistu. Onneksi pääesiintyjä kuulosti siltä miltä pitääkin.

Kun Pearl Jam aloitti, päällimmäinen tunne oli ”no lopultakin, tätä on odotettu”. 28 biisiä myöhemmin tuntui siltä, ettei enää ollut jäänyt paitsi Pearl Jamista.

Sen verran monta erilaista Pearl Jam -liveä olen ehtinyt kuulla, ettei suurta yllätystä päässyt syntymään. Tiesin aika hyvin mitä olin saamassa. Bändi on tehnyt yli 20 vuotta keikkaa ja ei ilmeisesti enää pahemmin päihteiden kanssa sekoile, niin hyviähän keikkoja nämä kaikki ovat. Pikkuisen on ilmassa sitä, että tämä on vain yksi keikka monen muun joukossa (mikä toki on totta). Ehkä juuri tästä syystä bändi vekslaa settlistaa ilta illan jälkeen uusiksi. Seuraavan päivän keikka samassa paikassa oli aivan erilainen, vain muutama sama biisi kuultiin.

Hallin käytävillä kuului paljon suomea. Emme olleet kovin uniikkeja, kun Berliini kiinnosti.

Hyvä, että tuli lähdettyä. Pearl Jam on vielä täydessä iskussa, mutta ei sitä tiedä kuinka kauan. Kauanko Vedderin ääni kestää? Kannattaa mennä vielä kun pystyy.

Vaikka kuinka fanittaisi, en ihan yhtä kova fani ole kuin kuvan tyyppi:

En ole yhtä iso fani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s