Sideways Helsinki

Sideways Helsinki
Sideways-festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa Helsingissä viime viikonloppuna. Festivaalin alue oli kompakti ja tarjosi monipuolisen kattauksen esiintyjiä Suomesta sekä ulkomailta ja tietenkin vaihtoehtoja herkutella paikallisten ravintoloiden ruualla. Alueella oli myös mahdollisuus pelata pingistä ja flippereitä sekä tutustua muutamaan Bob Gruenin rock-valokuvaan joista suurempi näyttely löytyy juhannukseen asti Kaapelitehtaan Pannuhallista. Kummatkin päivät oli myyty loppuun ja festivaali palveli noin 12 000 kävijää. Tästä huolimatta jonot pysyivät inhimillisinä ja lavojen välillä pystyi liikkumaan suhteellisen nopeasti ilman suurempaa tunkemista läpi ihmismeren. Aurinkoinen sää hemmotteli festarikävijöitä ja muutenkin tapahtumasta välittyi leppoinen tunnelma. Tänne oli tultu kuuntelemaan bändejä.

Ariel Pink
Ariel Pink

Matthew E. White
Matthew E. White yhtyeineen soitti hyväntuulisen keikan kujalavalla.

The Jesus and Mary Chain
Perjantain odotettu vieras oli The Jesus and Mary Chain. Toisin kuin surullisenkuuluisalla aiemmalla Suomen visiitillä yli 20 vuotta sitten, tällä kertaa yhtye suoriutui tehtävästä kunnialla. Vaikka keikka oli rutiininomaista tulkintaa, Psychocandy albumin jälkeen soitetuissa bonuskappaleissa (mm. April Skies ja Reverence) veljespari Jim & William Reid saivat vihdoin enemmän särmää ja tunnetta mukaan esitykseen.

Paperi T
Nousevista uusista nimistä Paperi T hauskuutti keikkansa ohessa yleisöä Foo Fighter keulamiehen Dave Grohlin samalla viikolla sattuneella onnettomuudella missä artisti oli jalan murettuaan jäänyt vielä soittamaan. Paperi T kertoi että olisi samassa tilanteessa itkenyt äitiä ja painunut ***tuun lavalta.

José González
José González

Earl Sweatshirt
Earl Sweatshirt

festival food
Festivaalin monipuolista ruokatarjontaa. Erilliset ravintola-alueet sisätiloissa mahdollistivat myös huilipaussin festarihumun keskellä.

Uusi fantasia
Uusi Fantasia

Tähtiportti
Tähtiportti

Dizzee Rascal @ Sideways Helsinki
Lauantain isoin artistimuutos oli Azelia Banksin keikan peruuntuminen. Hänet korvannut Englantilainen grime ja hip hop tyylistä musiikkia tekevä Dizzee Rascal sai yleisön hurmokseen ja hyppimään enemmän kuin mikään muu näkemäni yhtye festivaalin aikana. Erittäin hyvä päätös kaksipäiväiselle festivaalille.


Artistien, sään ja järjestelyjen puolelta onnistunut ensimmäinen Sideways lupailee, että ensi vuonnakin näemme festivaalin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s